I en mening

Använda yrkesofficerare i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet yrkesofficerare, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet yrkesofficerare i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "yrkesofficerare". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet yrkesofficerare kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är yrkesofficeraren. Om du klickar på den böjning av ordet yrkesofficerare som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "yrkesofficerare" i meningar

Yrkesofficerare är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur yrkesofficerare kan användas i en mening.


  1. Anslutningsgraden är hög, ca 90 procent av Sveriges yrkesofficerare och cirka 70 procent av soldaterna och sjömännen är anslutna.


  2. Linjetaktiken hängde också samman med en generell utveckling mot samhällets ökade disciplinering och mäktiga centralstaters krav på stående flottor ledda av yrkesofficerare.


  3. Flera ryska fregatter och galärer, varav vissa leddes av brittiska yrkesofficerare, kämpade ståndaktigt trots att fartygen försattes ur stridbart skick och nästan samtliga av besättningen hade stupat.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Officersförbundet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Regalskeppet_Kronan_(1668), https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Svensksund

Exempel på användning av ordet "yrkesofficeraren" i meningar

Yrkesofficeraren är en böjningsform av ordet yrkesofficerare, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur yrkesofficeraren kan användas i en mening.


  1. Samfällda stabscheferna (Joint Chiefs of Staff), leds av en försvarschefen (Chairman of the Joint Chiefs of Staff) som är yrkesofficeraren på aktiv stat i USA:s väpnade styrkor med högst rang.


  2. Ministern biträds och understödjs av den militäre flygvapenstabschefen (Chief of Staff of the Air Force), som är den högst rankade yrkesofficeraren i flygvapnet och som traditionellt sett alltid varit en flygförare.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/USA:s_försvarsdepartement

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ yrkesmördare yrkesområden ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet yrkesofficerare som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "yrkesofficerare" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "yrkesofficerare" i ett större sammanhang.