I en mening

Använda wahhabism i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet wahhabism, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet wahhabism i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "wahhabism". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet wahhabism kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är wahhabismen. Om du klickar på den böjning av ordet wahhabism som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "wahhabism" i meningar

Wahhabism är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur wahhabism kan användas i en mening.


  1. Landet har länge styrts av en strikt form av sunniislam, som kallas wahhabism.


  2. Den dominerande inriktningen är en strikt, sunnimuslimsk tolkning, av islam som kallas wahhabism.


  3. Landet har länge styrts av en strikt form av sunniislam, som kallas wahhabism, men kronprins Muhammad bin Salman har aviserat en mer måttfull form av islam.


  4. Landet har länge styrts av en strikt form av sunniislam, som kallas wahhabism, men kronprins Mohammed bin Salman har aviserat en mer ”moderat” form av islam.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kvinnlig-aktivist-kan-avrattas-i-saudiarabien, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kravet-stang-ner-al-jazeera, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kanada-trevar-efter-svenskt-diplomatiskt-stod, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hrw-kvinnorattskampar-gripna-i-saudiarabien

Exempel på användning av ordet "wahhabismen" i meningar

Wahhabismen är en böjningsform av ordet wahhabism, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur wahhabismen kan användas i en mening.


  1. Landet styrs i enlighet med wahhabismen, en fundamentalistisk riktning inom sunniislam.


  2. Den dominerande inriktningen är wahhabismen, en sträng form av den hanbalitiska rättsskolan, i sin tur en av fyra stora sunnitiska rättsskolor.


  3. Salafism används framför allt för att beskriva en puritansk och socialt konservativ strömning inom sunnitisk islam med rötter i den i Saudiarabien dominerande wahhabismen.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/massavrattningar-tecken-pa-forraat-saudi, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/flera-lander-bryter-med-qatar, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/avhoppade-predikanten-finns-en-salafist-i-varje-svensk-moske

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ wagneriana wahinkae ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet wahhabism som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "wahhabism" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "wahhabism" i ett större sammanhang.