I en mening

Använda villaägare i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet villaägare, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet villaägare i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "villaägare". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet villaägare kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är villaägareförening och villaägarna. Om du klickar på den böjning av ordet villaägare som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "villaägare" i meningar

Villaägare är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur villaägare kan användas i en mening.


 1. Många villaägare får en höjning med flera hundra kronor per år.


 2. Högt tryck hos försäkringsbolag hundratals villaägare drabbade.


 3. Eskilstuna kommun gick under måndagen ut med en varning till kommunens villaägare.


 4. Räddningstjänsten försöker vidhålla sin ordinarie beredskap i länet - villaägare pumpar nu själva vatten.


 5. Det kan handla om många tusenlappar för en vanlig villaägare inte belopp som normalt brukar hanteras i kontanter.


 6. Just nu är vi på plats i Hillerstorp och hjälper en villaägare på Korgmakaregatan att pumpa ut vatten ur källaren.


 7. En villaägare på Mjölkudden i Luleå vaknade tidigt på torsdagsmorgonen av att flera inbrottstjuvar befann sig huset.


 8. Medan hyresgäster lägger 28 procent av inkomsten på boende lägger villaägare i genomsnitt 16 procent (2017 års siffror).


 9. Hundratals villaägare som drabbats av översvämningar hör nu av sig för att anmäla skador och få hjälp.  .


 10. Varningen gäller ett sotningsföretag som ringer runt till villaägare och säger att de ska göra 10-årsbesiktning av imkanaler.


 11. Varningen gäller ett privat sotningsföretag som ringer runt till villaägare och säger att de ska göra 10-årsbesiktning av imkanaler.


 12. - Just nu vet jag att många drabbade villaägare själva arbetar för fullt med att försöka få ut vattnet, berättar Johan Nordin, inre befäl på räddningstjänsten Dalamitt.


 13. För en lägenhetsinnehavare innebär detta en höjning på cirka 20 kronor i månaden och för en villaägare handlar det om att elnätsfakturan kostar runt 80 kronor mer i månaden.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/dyrare-att-fa-soporna-hamtade-i-katrineholm-flen-och-vingaker, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/manga-vagar-i-dalarna-forstorda-av-regnet, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/eskilstuna-kommun-varnar-for-oseriosa-sotare, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ditt-elstod-kan-komma-som-kontanter, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/oversvamningsrisk-pa-flera-hall, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/villagare-i-lulea-vaknade-av-tjuvar-i-huset, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/villaagare-i-lanet-har-tjanat-tusentals-kronor-per-dag, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/hogre-elrakning-vantar-tekniska-verken-hojer-priset

Exempel på användning av ordet "villaägareförening" i meningar

Villaägareförening är en böjningsform av ordet villaägare, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur villaägareförening kan användas i en mening.


 1. År 1946 bildades Johannesdals villaägareförening.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Johannesdal

Exempel på användning av ordet "villaägarna" i meningar

Villaägarna är en böjningsform av ordet villaägare, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur villaägarna kan användas i en mening.


 1. Det är synd om villaägarna här ute i Hemsta, säger Leo Johansson.


 2. Störst procentuell förmögenhetsökning har villaägarna i Skellefteå haft.


 3. Vi blev lite tagna på sängen, vi har bara bott här ett år, säger Josef Holmberg som är en av de drabbade villaägarna.


 4. När SVT Nyheter Jönköping är på besök är räddningstjänsten fortfarande kvar i området och hjälper de drabbade villaägarna.


 5. I våras krävde villaägarna på Mariebo att Jönköpings kommun skulle betala ett skadestånd på 39 660 000 kronor, eftersom deras fastigheter ligger på mark som är giftig.


 6. Saarinen ville tvärtom att villaägarna skulle ha en ”tillräckligt liten tomt” så att belysning och kommunalteknik kan ordnas och att man själv klarar av att sköta trädgården.


 7. Palme presenterade också planer på en konsumtionsförening, som skulle bildas för att de nyblivna villaägarna skulle kunna göra gemensamma inköp av varor som kaffe, mjöl, oljor, koks och ved.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/yngve-i-hemsta-vantar-pa-att-fa-huset-pumpat-har-fatt-musikinstrument-forstorda, https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/sa-rika-har-svenskarna-blivit-pa-sitt-boende, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/laget-har-lugnat-sig-i-oversvamningsdrabbade-omraden-i-jonkopings-lan, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/sixten-ar-en-av-alla-drabbade-fastighetsagare, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/kommunen-sager-nej-till-skadestandskravet-fran-villaagarna-pa-mariebo, https://sv.wikipedia.org/wiki/Munksnäs-Haga-planen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Djursholm

Synonymer till villaägare

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet villaägare följande synonymer: husägare.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ villavagn villebråd ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet villaägare som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "villaägare" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "villaägare" i ett större sammanhang.