I en mening

Använda viljestark i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet viljestark, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet viljestark i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "viljestark". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet viljestark kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är viljestarka. Om du klickar på den böjning av ordet viljestark som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "viljestark" i meningar

Viljestark är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur viljestark kan användas i en mening.


  1. Hon uppfattades som en viljestark, dominerande och skicklig företagsledare.


  2. Han var en oerhört viljestark och allvarligt lagd människa, som ingav respekt.


  3. Swartz prins var en grubblare medan Lindbergs var viljestark och handlingskraftig.


  4. Nyanserad och lågmäld och samtidigt viljestark med högtflygande ambitioner, både personliga och för sitt land.


  5. Maria var till sin natur envis och viljestark och kom med tiden att anse att en kompromiss enbart var ett bevis på svaghet och falskhet.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Ingrid_Wallberg, http://www.las-en-bok.com/guldgravarna.pdf, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hamlet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ovanligt-att-mota-personer-med-sa-starkt-driv, https://sv.wikipedia.org/wiki/Maria_I_av_England

Exempel på användning av ordet "viljestarka" i meningar

Viljestarka är en böjningsform av ordet viljestark, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur viljestarka kan användas i en mening.


  1. Burroughs, Isabeau och andra kvinnliga figurer designades också för att vara viljestarka och ha stark fysik, med "starka kvinnliga arketyper" som bas.


  2. Sedan Sten dödats i Stockholm i samband med gripandet av Erik XIV år 1568, fortsatte hans viljestarka änka Ebba Månsdotter Lilliehöök, "grev Ebba", byggandet av Gräfsnäs.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Shin_Megami_Tensei_IV, https://sv.wikipedia.org/wiki/Västergötlands_historia

Synonymer till viljestark

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet viljestark följande synonymer: bestämd, envis, ståndaktig, oböjlig och karaktärsfast.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ viljes viljestyrka ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet viljestark som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "viljestark" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "viljestark" i ett större sammanhang.