I en mening

Använda vikingaskatt i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet vikingaskatt, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet vikingaskatt i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "vikingaskatt". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet vikingaskatt kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är vikingaskatten. Om du klickar på den böjning av ordet vikingaskatt som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "vikingaskatt" i meningar

Vikingaskatt är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur vikingaskatt kan användas i en mening.


  1. Denna vikingaskatt härstammar från 900-talet och vid den tiden var Vårby den mäktigaste byn i området.


  2. Där rör det sig om en vikingaskatt bestående av totalt 481 orientaliska silvermynt och ett enstaka mynt från Västeuropa.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Skattfynd_i_Stockholms_län

Exempel på användning av ordet "vikingaskatten" i meningar

Vikingaskatten är en böjningsform av ordet vikingaskatt, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur vikingaskatten kan användas i en mening.


  1. Till de större fynden räknas Finnbodaskatten (1735), vikingaskatten vid Stora Väsby (1827), Loheskatten (1937), Solbergaskatten (1955) och Sundvedaskatten (2008).


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Skattfynd_i_Stockholms_län

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ vikingaräder vikingaskepp ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet vikingaskatt som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "vikingaskatt" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "vikingaskatt" i ett större sammanhang.