I en mening

Använda vette i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet vette, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet vette i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "vette". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet vette kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är vettar. Om du klickar på den böjning av ordet vette som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "vette" i meningar

Vette är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur vette kan användas i en mening.


  1. För utrymningsvägarna stod två dörrar som vette mot var sitt trapphus.


  2. En monumental sandstensportal med skulpturer av Johan Wendelstam vette mot torget.


  3. Sidan som vette mot fienden hade ett steg som soldaterna kunde stå på för att skjuta.


  4. Det Piperska palatset var tre våningar högt med två flyglar som vette ner mot vattnet.


  5. Den del Cöster köpte var huslängan på innergården tillsammans med den öppna plats som vette ut mot Norra Storgatan.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Diskoteksbranden_i_Göteborg, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kastenhof, https://sv.wikipedia.org/wiki/Skyttegravskrig, https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Piper_(1647–1716), https://sv.wikipedia.org/wiki/Henckelska_gården

Exempel på användning av ordet "vettar" i meningar

Vettar är en böjningsform av ordet vette, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur vettar kan användas i en mening.


  1. Skyldigheten att medföra hund gäller inte om jakten sker på snötäckt mark eller från båt i öppet vatten eller vid havskust med hjälp av vettar.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Jaktprov_i_Sverige

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ vettande vetter ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet vette som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "vette" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "vette" i ett större sammanhang.