I en mening

Använda vänta med i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till frasen vänta med, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda frasen vänta med i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "vänta med".

Exempel på användning av frasen "vänta med" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur frasen vänta med kan användas i en mening.


 1. Du kan inte vänta med att vaccinera dig.


 2. Jag tycker att man hade nästan kunnat vänta med det här beslutet.


 3. Kan man vänta med att elda i en rishög så ska man gärna göra det.


 4. Men många som vill till USA får fortsätta vänta med sina ansökningar.


 5. Vissa delar av samhället får vänta med att öppna portarna för allmänheten.


 6. Hon kröntes dock aldrig, då Henrik ville vänta med kröningen tills en son fötts.


 7. Därför kommer vi att vänta med att fatta ett definitivt beslut till imorgon på dagen.


 8. Även det är något som vi måste vänta med att besvara innan den intern utredningen är klar.


 9. Valobservatörerna har även uttryckt oro över att vänta med att offentliggöra valresultatet.


 10. Vi kan inte vänta med att tackla klimatkrisen, skriver USA:s president Joe Biden på Twitter.


 11. Man bör vänta med att skaffa barn tills omständigheterna och tidpunkten i ens liv är de rätta.


 12. Men det gick bra, polisen sa åt oss att vänta med att övningsköra tills det blir tillåtet och lät oss gå.


 13. Man vill inte vänta med beslutet tills den regionala regeringen bestämt sig för att utropa självständighet.


 14. Enligt minister Freeland ska Rahaf al-Qunun själv ha uttryckt en önskan om att få vänta med att svar på frågor.


 15. Bland annat har det inte gått att komma åt journalsystem, och patienter har fått vänta med planerade operationer.


 16. Även om man tänker vänta med sin ansökan bör man spara dokumentation så man kan visa det sen, säger Torbjörn Sohlström.


 17. I vissa områden rekommenderas jaktlagen att vänta med att inleda jakten ett par veckor till efter älgarnas brunstperiod.


 18. Det är ett drygt år till han blir förstaårsjunior och även om han själv vill mäta sig med det bästa så får han vänta med det.


 19. Å andra sidan säger presidenten att han är redo att vänta med att häva stängningen tills han får sin vilja igenom, enligt CBS.


 20. Den andra boken, diktsamlingen Framtidens skugga, beslöt förlaget att vänta med för att inte störa försäljningen av aforismsamlingen.


 21. Trots att konserten blev klar 1948 fann han det klokast att vänta med uppförandet tills efter Stalins död, liksom med den fjärde symfonin.


 22. Hörni, det här är förbjudet i svensk lag, vi måste göra som alla andra nu när vi bor i Sverige och vänta med äktenskap tills man fyllt arton år.


 23. Då Manafort ”brutit mot uppgörelsen finns det inget skäl att vänta med att döma honom”, skriver åklagarna i ett dokument som lämnat till federal domstol.


 24. Men det har varit otroligt viktigt att känna att alla jag umgås med inte har fått umgås med andra än mig, utan de har fått vänta med det tills jag åkt iväg.


 25. Men man kommer vänta med att tala med flickan på grund av det traumat som hon har varit med om, säger Mats Öhman, presstalesperson i polisregionen Bergslagen.


 26. Men regeringen vill vänta med ett slutligt beslut och tillsätter en expertgrupp som ska göra en helhetsbedömning kring riskerna med att återuppta vaccineringen.


 27. Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har tidigare vädjat till senaten att vänta med att godkänna Amy Coney Barrett till efter presidentvalet den 3 november.


 28. Man behöver inte vänta med att öppna upp gränsen mot Tyskland tills man också kan öppna till Sverige, säger Jakob Ellemann-Jensen, ordförande för Venstre, till DR.


 29. Jane kröntes aldrig, delvis på grund av att pesten härjade i London vid denna tid, och delvis för att kungen ville vänta med en kröning tills Jane fött honom en son och arvinge.


 30. Budskapet från vaccinsamordnare Kristine Rygge och smittskyddsläkare Thomas Wahlund är tydligt: Det finns ingen anledning att vänta med att ta sin första dos vaccin mot covid-19.


 31. Eftersom Folkhälsomyndigheten tidigare rekommenderade att endast de som är 18 år och äldre skulle vaccineras, vill Shiyu Yang vänta med att se hur vaccineringen av 16-17-åringarna går.


 32. I ett uttalande under fredagskvällen beskrev delstatsguvernören John Bel Edwards de kommande 24 timmarna som avgörande och uppmanade invånarna att inte vänta med att göra nödvändiga förberedelser.


 33. Återigen anmodade storkansler Holstein och överkrigssekreterare von Lente kungen om att vänta med sin krigsförklaring, då man med alla utlånade trupper inte ansåg sig redo för krig utan stöd utifrån.


 34. Tanken har varit att öppna för britter att resa utomlands efter den 17 maj, men Johnson uppmanar nu invånarna att vänta med att boka sina semesterresor med tanke på pandemisituationen runt om i världen.


 35. Vi har inte lika hög kapacitet att ta emot återbruk på våra andra återvinningscentraler och därför uppmanar vi folk att vänta med att lämna in sina saker tills vi öppnat återvinningscentralen på Risslan.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/ombokningar-av-vaccintider-staller-till-det-for-vardcentraler, https://www.svt.se/sport/basket/crespi-slutar, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/eldningsforbud-upphavs-i-stockholms-lan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-tar-emot-flyktingar-igen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/danmark-oppnar-snabbare-an-vantat-1, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jane_Seymour, https://www.svt.se/sport/fotboll/fotbolls-em-13-juni, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-tillsatter-intern-utredning-efter-mordet-pa-catal-n, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/skottlossning-i-harare-efter-valprotester, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-kod-rod-for-manskligheten, https://sv.wikipedia.org/wiki/Epikurism, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-i-saudiarabien-har-forbereder-sig-kvinnorna-for-att-satta-sig-bakom-ratten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lattare-for-foretag-att-lamna-katalonien, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/saudiska-tonaringen-rahaf-al-qunun-landade-i-kanada, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/brittiska-sjukhus-utsatta-for-it-attack, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/londonsvensk-om-nya-uppehallstillstandet-brexit-kan-inte-langre-paverka-om-jag-far-stanna, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/nu-drar-algjakten-igang-tidigare-an-vanligt, https://www.svt.se/sport/langdskidor/alvar-myhlback, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nedstangningen-av-usa-s-statsapparat-forlangs, https://sv.wikipedia.org/wiki/Edith_Södergran, https://sv.wikipedia.org/wiki/Dmitrij_Sjostakovitj, , https://www.svt.se/nyheter/utrikes/manafort-anklagas-for-att-ha-ljugit, https://www.svt.se/sport/friidrott/sagnia-efter-tuffa-coronauppladdningen-varit-anti-mot-manniskor, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/ung-flicka-valdtagen-i-lindesberg-en-man-ar-anhallen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/norge-forlanger-astra-zeneca-stopp-tillsatter-expertgrupp, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/omrostning-i-senaten-amy-coney-barrett-ny-hd-domare-i-usa, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/danska-politiker-vill-oppna-for-grannlanderna-forutom-sverige, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/samordnaren-om-vacinationsgraden-i-angered-inte-alls-bra-nog, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/nu-kan-16-17aringar-vaccinera-sig-mot-covid-19, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stormen-ida, https://sv.wikipedia.org/wiki/Danska_fälttåget_i_Skåne_och_Blekinge_1709–1710, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/johnson-jag-tar-mig-en-ol-nar-vi-oppnar-upp, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/kronans-atervinningcentral-stanger-pa-sondag

Synonymer till vänta med

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har frasen vänta med följande synonymer: anstå och uppskjuta.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ vänta länge vänta och se ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för frasen vänta med som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "vänta med" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "vänta med" i ett större sammanhang.