I en mening

Använda vänds i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet vänds, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet vänds i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "vänds".

Exempel på användning av ordet "vänds" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet vänds kan användas i en mening.


 1. Ilskan vänds mot vad som ses som en rysk ockupation.


 2. De kommer deppa en stund, men ganska snart vänds det nog.


 3. Nu vänds abayan, klädesplagget de tvingas bära, ut och in i protest.


 4. När adjektiven kommer efter huvudordet vänds också ordningen gentemot svenska.


 5. När bytet fångats vänds det alltid med huvudet framåt, för att minska luftmotståndet.


 6. I den högra arkaden avbildas fyra gestalter, av vilka de till vänster vänds mot varandra.


 7. I stället vänds nu uppmärksamheten mot Trumps planerade middagsmöte med den kinesiske ledaren Xi Jinping.


 8. Men blickarna vänds redan åt andra håll, för att hitta bättre förebilder för att minska jordens uppvärmning.


 9. Fiskgjusen är väl anpassad till sitt levnadssätt, med yttertår som vänds bakåt, näsborrar som kan stängas, och vassa fjälliga tår som hjälper den att hålla fast fångade byten.


 10. Variety klagade över en "hackig" karaktärsutveckling, och Bosley Crowther kallade Monroe "helt blank och ofattbar" och sade att "för filmens struktur, vänds tyvärr allt på henne".


 11. Det har blivit en kultur av motsättningar snarare än samarbete i trafiken mellan de här grupperna och om den trenden inte vänds kommer det att få ödesdigra följder, säger Johan Sonesson.


 12. När saudierna nu till slut har medgett att Khashoggi dog inne på konsulatet i deras version av berättelsen under ett bråk som spårat ut så vänds många av bedömarnas blickar mot omvärlden.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svenskar-pa-plats-bland-protesterna-det-finns-en-stor-ilska, https://www.svt.se/sport/volleyboll/experten-de-har-verkligen-bjudit-in-oss-till-att-ta-del-av-resan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/saudiska-kvinnor-har-trottnat-vander-kladerna-in-och-ut, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kymriska, https://sv.wikipedia.org/wiki/Fiskgjuse, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hakarps_kyrka, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/morka-moln-over-g20-motets-oppnande, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kina-tar-ledningen-i-klimatfragan, https://sv.wikipedia.org/wiki/Marilyn_Monroe, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/upprop-i-sociala-medier-efter-cykelolyckan-uppmanar-till-battre-samspel, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/saudiskt-svar-pa-journalists-dod-vacker-tvivel-och-hyllningar

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ vändpunkt vändskiva ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet vänds som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "vänds" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "vänds" i ett större sammanhang.