I en mening

Använda vändpunkt i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet vändpunkt, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet vändpunkt i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "vändpunkt". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet vändpunkt kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är vändpunkten. Om du klickar på den böjning av ordet vändpunkt som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "vändpunkt" i meningar

Vändpunkt är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur vändpunkt kan användas i en mening.


 1. Året blev en vändpunkt i hans liv.


 2. Det var en viktig vändpunkt i matchen.


 3. År 1994 blev en viktig vändpunkt i Brad Pitts karriär.


 4. Något som av den grekiska regeringen sågs som en vändpunkt.


 5. Detta sågs av muslimerna som en vändpunkt i kampen om området.


 6. Dess misslyckande var en vändpunkt i Tredje rikets framgångar.


 7. Frenchs roman utgjorde en vändpunkt för feministisk litteratur.


 8. Det som hände den fjärde augusti blev en vändpunkt för vårt land.


 9. Ett dramas peripeti kan beskrivas som dess klimax eller vändpunkt.


 10. Moynekommissionens rapport 1938 blev en vändpunkt för Brittiska Guyana.


 11. Tyvärr har vi, liksom Spanien och andra länder, nått en farlig vändpunkt.


 12. Bolivias förlust mot Paraguay i Chacokriget (1932–1935) blev en vändpunkt.


 13. Striden om Vindelälven 1962 blev en vändpunkt för utbyggnaden av fler älvar.


 14. I dag är vi lite vilsna som land, men jag tror att det är en ny vändpunkt nu.


 15. Francine Vitagliano var ung då och menar att tiden verkligen var en vändpunkt.


 16. En andlig vändpunkt blev en upplevelse i kapellet San Damiano utanför Assisi 1206.


 17. I stället för en vändpunkt blev försöksheatet på 1500 meter i Tokyo ett misslyckande.


 18. Nu är det dags för handling och Glasgow måste vara en vändpunkt i denna kris, skriver John Kerry.


 19. Arméns stormning av den Röda Moskén, som sommaren 2007 belägrats av extremisterna, blev en vändpunkt.


 20. Men förra torsdagens demonstrationer verkar ha markerat en vändpunkt, då ungefär 450 poliser skadades.


 21. En vändpunkt i pjäsens popularitet kom i och med Tyrone Guthries uppsättning i Stratford, Ontario 1953.


 22. För att bereda plats för återväxt, införs ett avbrott och en vändpunkt som grogrund för alternativa uttryck.


 23. Ibland sker det saker som sätter igång en historisk vändpunkt och jag tror att Afghanistan är ett sådant fall.


 24. Målet är att göra 15 juli 2016 till en historisk vändpunkt i klass med grundandet av den moderna republiken 1923.


 25. Det här valet blir kanske inte en vändpunkt, utan mer en bekräftelse på hur vi haft det under de senaste sju åren.


 26. Efter en stark inledning för Sanders kom en vändpunkt vid primärvalen i South Carolina då Biden tog över ledningen.


 27. Förhoppningsvis är det här en vändpunkt, vi har mycket talang här, säger matchhjälten James Tarkowski till BT Sport.


 28. Revolutionen blev en vändpunkt för medierna, säger Saoussen Chahed, redaktör för kvällens nyhetssändning på Wataniya.


 29. Vi står inför en vändpunkt som är den snabbaste och mest omfattande omvandlingen av transporter i människans historia.


 30. Vi samlas för att hedra dem vars mod och uppoffring på Normandies stränder utmärkte en vändpunkt i andra världskriget.


 31. Han kom i mål efter en sträcka, som någonstans var en vändpunkt för Breen efter ett jobbigt fjolår, säger Kruse och fortsätter:.


 32. Det hela var sannolikt en på förhand avtalad sak mellan Karl XI och hans män, och kom att beteckna en vändpunkt i Sveriges historia.


 33. Vid spelen i Los Angeles 1984 markerades en vändpunkt då organisationskommittén lyckades skapa ett överskott på 225 miljoner dollar.


 34. Årtalet ses som en vändpunkt i den grad att en engelsk komedi fick titeln "1066 and All That" som en parodi på traditionell engelsk historieundervisning.


 35. -Vi befinner oss vid en strategisk vändpunkt efter ett årtionde av krig och avsevärt växande försvarsbudgetar, sade Panetta när han presenterade yrkandena.


 36. Det här kommer att bli en stor vändpunkt för resten av mitt liv, sade hon i en intervju i tv-Asahi sedan hon lämnat sjukhuset efter tio månaders behandling.


 37. Slaget vid Breitenfeld mellan en svensk-sachsisk och en kejserlig här nära Leipzig den 7 september 1631 under trettioåriga kriget blev en vändpunkt i kriget.


 38. Peter Brooks uppsättning 1955 innebar en vändpunkt och därefter har pjäsen omvärderats och den har kommit att ses som en föregångare till de mogna tragedierna.


 39. Almstriden har även kommit att betraktas som en vändpunkt i den vid tiden pågående Norrmalmsregleringen, vars fortsatta planerade byggnadsetapper fick avbrytas.


 40. Den normandiska erövringen var en väsentlig och således en positiv vändpunkt som ledde England in i Europa och var början på den moderna engelska statsapparaten.


 41. Låten beskrevs av Keith Cameron från MOJO som en vändpunkt i Nirvanas karriär eftersom den på ett helt nytt sätt visade den inspiration bandet hade fått från popmusiken.


 42. Enligt arkitekturhistoriken Thomas Hall är det rimligt att se det havererade projektet Storviggen och saneringsavdelningens agerande som vändpunkt i Norrmalmsregleringen.


 43. Den grupp elever som dragit i gång planerna på demonstrationen säger till ABC News att de vill se till att Floridaskjutningen blir en vändpunkt i den amerikanska vapendebatten.


 44. Med massmöten och högtidliga arrangemang vill president Recep Tayyip Erdogan göra 15 juli 2016 till en historisk vändpunkt i klass med grundandet av den moderna republiken 1923.


 45. Bland övriga kända djurgårdsekar kan nämnas Kungseken vid Manillaskolan, kungliga ekipage på sin utflykt på Djurgården här hade sin vändpunkt och Bellmanseken utanför Hasselbacken.


 46. Slaget vid Mortemer var en viktig vändpunkt för Vilhelm, då hans makt över Normandie kraftigt stärktes även om striderna mot den franska kungen och greven av Anjou fortsatte till 1060.


 47. Resan till Portugal 1934 blev en vändpunkt i han skapande då han hittade sin egen stil målningarna blev mer uttrycksfulla och mer okonventionella samtidigt som de var friare i utförandet.


 48. Helgens val anses därför som en avgörande vändpunkt för landets jämlikhet och en katalysator för kvinnors rättigheter i Chile, som länge har haft en av världens hårdaste abortlagstiftningar.


 49. Denna demonstration skulle visa sig blev en vändpunkt i processen där Sydafrika ändrade riktning från våldsamheter till en väg som ledde vidare till förhandlingar, uppgörelser och demokrati.


 50. Det markerade en vändpunkt i krigets fortsättning till förmån för anfallsförbundet mot Sverige, som till följd av slaget återuppväcktes och med förnyad kraft anföll det försvagade svenska riket på flera fronter.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hector_Berlioz, https://www.svt.se/sport/ishockey/article39212979.svt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Brad_Pitt, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/positivt-besked-for-greklands-ekonomi, https://sv.wikipedia.org/wiki/Korsfararstaterna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Operation_Barbarossa, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvinnorummet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/demonstrant-i-libanon-vi-kraver-forandring, https://sv.wikipedia.org/wiki/Timon_av_Aten, https://sv.wikipedia.org/wiki/Guyanas_historia, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/virusradd-johnson-vill-halla-oppet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Bolivia, https://sv.wikipedia.org/wiki/Norrland, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/summer-of-love, https://sv.wikipedia.org/wiki/Franciskus_av_Assisi, https://www.svt.se/sport/friidrott/kalle-berglund-utslagen-direkt, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-kod-rod-for-manskligheten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/farre-terrorattacker-i-pakistan-efter-murbygge, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/protesterna-i-frankrike-fortsatter-polisen-anklagas-for-overvald, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slutet_gott,_allting_gott, https://sv.wikipedia.org/wiki/J.H._Prynne, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-toppar-dags-for-starkare-insatsstyrka, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ett-ar-sedan-kuppforsoket-i-turkiet-erdogan-haller-tal, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/konservativa-partiet-tros-ta-hem-brittiska-valet-imorgon, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bernie-sanders-hoppar-av-presidentvalskampanjen, https://www.svt.se/sport/fotboll/skrallen-arsenals-forsta-forlust-pa-fem-manader, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/presidentpalatset-dikterade-vara-sandningar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/snart-kan-bensinbilen-vara-ett-minne-blott, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kanslosamt-nar-veteraner-hyllades-pa-d-dagen, https://www.svt.se/sport/rally/jonas-kruse-om-craig-breen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Karl_XI, https://sv.wikipedia.org/wiki/Olympiska_spelen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Normandernas_erövring_av_England, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-forsvar-bantas-och-uppdateras, https://www.svt.se/sport/simning/sjostrom-hyllar-cancerdrabbade-konkurrenten, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Breitenfeld, https://sv.wikipedia.org/wiki/Titus_Andronicus, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kända_träd_i_Stockholm, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sliver_(singel), https://sv.wikipedia.org/wiki/Norrmalmsregleringen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/florida-elever-ska-protestera-i-washington, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/erdogan-hugg-av-forradarnas-huvuden, https://sv.wikipedia.org/wiki/Vilhelm_Erövraren, https://sv.wikipedia.org/wiki/Bo_Beskow, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/annu-ett-steg-mot-ny-grundlag-i-chile-delegation-ska-rostas-fram, https://sv.wikipedia.org/wiki/Desmond_Tutu, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Poltava

Exempel på användning av ordet "vändpunkten" i meningar

Vändpunkten är en böjningsform av ordet vändpunkt, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur vändpunkten kan användas i en mening.


 1. Koloniföreningen Dalens delvisa rivning blev vändpunkten 1966.


 2. Mötet med Georges Rieu och beslutet att återanvända Corto Maltese blev vändpunkten i hans seriekarriär.


 3. Den avgörande vändpunkten i kristnas liv är dopet (1 Pet 1:3, 18, 23: 3:21), och detta ger dem ett nytt liv med en ny identitet.


 4. Några månader senare var hon klar för Piteå i damallsvenskan och det var det som blev vändpunkten för den svenska landslagsstjärnan.


 5. Även om det fanns ytterligare ett motstånd mot hertig Vilhelm och hans normander, ses slaget som den avgörande vändpunkten som ledde till att han fick kontroll över England.


 6. Jonny Greenwood sade: ”Jag tror att vändpunkten för oss kom ungefär nio till tolv månader efter att The Bends släpptes och den började medverka på folks [best of]-listor vid årets slut.


 7. Dessa tonsättare var, enligt Rosen, "besjälade av samma klassiska ideal" och det viktiga i deras musik är vändpunkten för tonalitetsutvecklingen och den struktur som sonatformen gav upphov till.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Koloniträdgårdar_i_Stockholm, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hugo_Pratt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Första_Petrusbrevet, https://www.svt.se/sport/fotboll/madelen-janogy-tokyo-2020-os, https://sv.wikipedia.org/wiki/Normandernas_erövring_av_England, https://sv.wikipedia.org/wiki/Radiohead, https://sv.wikipedia.org/wiki/Klassisk_musik

Synonymer till vändpunkt

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet vändpunkt följande synonymer: förändring och peripeti.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ vändplanerna vänds ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet vändpunkt som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "vändpunkt" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "vändpunkt" i ett större sammanhang.