I en mening

Använda vandalism i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet vandalism, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet vandalism i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "vandalism". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet vandalism kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är vandalismen. Om du klickar på den böjning av ordet vandalism som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "vandalism" i meningar

Vandalism är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur vandalism kan användas i en mening.


 1. Nattbad, vandalism och inbrott.


 2. Bränder och vandalism förekom, men protesterna var i huvudsak fredliga.


 3. Deras närvaro leder till mer våld och vandalism, säger borgmästaren Ted Wheeler.


 4. Har man till exempel förstört en staty med en Z-symbol så åtalas man för vandalism.


 5. Region Stockholm menar att konsten på stationerna bidrar till en lugn och trygg miljö och minskar vandalism och klotter.


 6. Slagsmål och vandalism utbröt i köpcentrum på flera håll i Hongkong under söndagen, där polis använt tårgas mot demonstranter.


 7. Lam säger att många reagerat på ”den extrema användningen av våld och vandalism av demonstranterna som trängde sig in i parlamentsbyggnaden”.


 8. Dessa konserverades 2018 och så att de skulle kunna ställas ut igen i en plats där det föreligger en risk för vandalism gjordes kopior av tavlorna.


 9. Bland de mest uppmärksammade är att poliser ska kunna upprätta särskilda zoner där straffen fördubblas för brott som vandalism, inbrott och haschförsäljning.


 10. Eftersom hashtaggar inte är exklusiva för enskilda skribenter hindrar det inte andra skribenter från att inskjuta egna delar, antingen som fanfiction eller vandalism.


 11. På presskonferensen förklarade hon att maskeringsförbudet var nödvändigt eftersom ”nästan alla demonstranter som utför vandalism och våld täcker sina ansikten”, enligt CNBC.


 12. Av en tillfällighet utbröt en mindre brand i slutet av Chili Peppers set som sedan eskalerade till fullfjädrad vandalism och resulterade i ett ingripande av vakter och säkerhetspersonal.


 13. När ledaren Carrie Lam presenterade lagen i oktober menade hon att maskeringsförbudet var nödvändigt eftersom ”nästan alla demonstranter som utför vandalism och våld täcker sina ansikten”, enligt CNBC.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/hjortensbergsbadet-i-nykoping-extrabevakas-efter-vandalism, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/amnesty-minst-tre-personer-har-domts-till-doden-efter-protester-i-iran, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/portlands-borgmastare-till-trump-dra-tillbaka-dina-trupper, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bytte-prislappar-mot-riskerar-10-ar-i-fangelser, https://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholms_tunnelbana, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/knivattack-i-hongkong-man-fick-ora-avbitet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kina-oppen-utmaning-mot-systemet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sydneys_centralstation, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-ar-danska-regeringens-forslag-for-att-minska-parallellsamhallen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Twitteratur, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hongkong-infor-forbud-mot-ansiktsmaskering, https://sv.wikipedia.org/wiki/Red_Hot_Chili_Peppers, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/maskeringsforbud-i-hongkong-strider-mot-grundlagen-enligt-ny-dom

Exempel på användning av ordet "vandalismen" i meningar

Vandalismen är en böjningsform av ordet vandalism, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur vandalismen kan användas i en mening.


 1. Se mer om vandalismen och inbrottet i videon ovan.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/hjortensbergsbadet-i-nykoping-extrabevakas-efter-vandalism

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ vandalisering vandelaarii ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet vandalism som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "vandalism" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "vandalism" i ett större sammanhang.