I en mening

Använda utformande i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet utformande, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet utformande i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "utformande". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet utformande kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är utformandet. Om du klickar på den böjning av ordet utformande som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "utformande" i meningar

Utformande är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur utformande kan användas i en mening.


  1. På grund av valkretsens utformande vann ASP, lett av Abeid Karume, 54 procent av rösterna men fick bara 13 platser.


  2. För premiärminister Sunak gäller nu att vinna stöd för ramverket från EU-skeptiker i de egna parlamentsleden samt det nordirländska partiet DUP, som ställt hårda krav på dess utformande.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Revolutionen_i_Zanzibar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-brexitlosning-mellan-irland-och-nordirland-pa-plats

Exempel på användning av ordet "utformandet" i meningar

Utformandet är en böjningsform av ordet utformande, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur utformandet kan användas i en mening.


  1. Det var den svenske konstnären Jonas Dahlbergs bidrag ”Memory wound” som vann tävlingen om utformandet av det nationella minnesmärket.


  2. Efter kriget var efterfrågan på bostäder enorm och Goldfinger kom att bli en av nyckelpersonerna i utformandet av stora bostadsprojekt främst i Londonregionen.


  3. Den uppvisar några oregelbundenheter och en klumpighet i utformandet av vissa bokstäver och skribenten hade en förkärlek för snirklingar och hakar i slutet av bokstäverna.


  4. Wilhelm Stuckart, som företrädde inrikesministeriet och som hade varit involverad i utformandet av Nürnberglagarna, menade att det detaljerade förslaget angående Mischlinge i praktiken var ogenomförbart.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/protester-mot-minnesmarke-vid-utoya-som-att-leva-pa-en-kyrkogard, https://sv.wikipedia.org/wiki/Brittisk_brutalism, https://sv.wikipedia.org/wiki/Papyrus_P52, https://sv.wikipedia.org/wiki/Wannseekonferensen

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ utformade utformar ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet utformande som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "utformande" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "utformande" i ett större sammanhang.