I en mening

Använda upptakt i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet upptakt, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet upptakt i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "upptakt". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet upptakt kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är upptakten. Om du klickar på den böjning av ordet upptakt som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "upptakt" i meningar

Upptakt är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur upptakt kan användas i en mening.


 1. Men nu verkar kampanjen vara på upptakt även där.


 2. Jag har bara kört ett hårt intervallpass innan jag kommit hit och sedan körde jag en lite hårdare upptakt idag.


 3. Detta är en slags upptakt till Majora's Mask, då Link är ute på jakt för att hitta vännen han förlorade när han blev hjälte.


 4. Hon kör sin hårdare upptakt redan imorgon tisdag för att se hur kroppen svarar, de andra kör lugnt tisdag och hårdare onsdag, säger Johannes Lukas.


 5. Men nu verkar det vara på upptakt fler och fler kvinnor i Kina går nu ut och vittnar om sexuella trakasserier och övergrepp, det rapporterar flera medier.


 6. Den brittiske Shakespeareforskaren Clifford Leech såg 1950 Timon från Aten som en upptakt till sagospelen, medan Oscar James Campbell 1943 försökte definiera pjäsen som en "tragisk satir".


 7. ”Testuppskjutningen av den ballistiska roboten likt en krigssituation är det första steget i en militär insats från KPA i Stilla havet och en viktig upptakt inför att betvinga Guam”, säger Kim Jong-Un, enligt KCNA.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nu-kan-metoo-vara-pa-upptakt-i-kina, https://www.svt.se/sport/skidskytte/skidskytte-elvira-oberg-storform, https://sv.wikipedia.org/wiki/The_Legend_of_Zelda:_Ocarina_of_Time, https://www.svt.se/sport/skidskytte/hanna-oberg-tillbaka-efter-sjukdom-tavlar-i-ruhpolding, https://sv.wikipedia.org/wiki/Timon_av_Aten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kim-jong-un-nasta-mal-ar-guam

Exempel på användning av ordet "upptakten" i meningar

Upptakten är en böjningsform av ordet upptakt, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur upptakten kan användas i en mening.


 1. I upptakten av andra halvlek kom matchens första halvchans.


 2. Den plundrades och skadades 1793, under upptakten till franska revolutionen.


 3. Händelsen utgör upptakten till vad som kommer att bli en serie mystiska händelser.


 4. I upptakten till valet har Zelenskyj lovat att sätta samman en teknokratisk regering.


 5. Men idag reser han med teamet till Ryssland för upptakten i ”lilla-VM”, som det också kallas.


 6. Coldwood har rötter i Daydream, det första svenska datorspelsföretag som börsnoterades (1997) i upptakten till IT-boomen.


 7. Boston hade inför nattens förlust 20 vinster och tre förluster i upptakten på årets säsong vilket även det är ett rekord.


 8. Som ett resultat av det upphaussade numret samlades även en stor mängd internationell press under upptakten av finalhelgen.


 9. Och i upptakten av den fjärde perioden ökade Serbien på sin ledning igen, medan Frankrike missade skotten som de hade behövt sätta.


 10. I upptakten av den andra halvleken nickade han Sebastian Larssons välslagna hörnspark i stolpen och kort senare skulle utdelningen komma.


 11. Segern var också upptakten till den svenska stormaktstiden, och medförde att Gustav II Adolf kommit att anses som en av tidernas främsta fältherrar.


 12. Bland de första bränderna som blev upptakten till stadsplaneändringar i stor skala var Stora branden 1625 som ödelade sydvästra delar av Stadsholmen.


 13. Den utspelas i upptakten till första världskriget och beskriver den tyska marinens aktiviteter för att försöka kontrollera sitt dåtida söderhavsimperium.


 14. Denna erfarenhet blev, berättar Thomas av Celano, en personlig omvändelse för Franciskus, vilket blev upptakten till att han vände det världsliga livet bakom sig.


 15. När kängurun skuttar sin väg inser vännerna för sent att maffiapengarna befinner sig i jackan, vilket blir upptakten på en våldsam jakt i den Australiens vildmarken.


 16. Två år dessförinnan inträffade ett möte som blev upptakten till en förbindelse som har upptagit stor del av Geijerforskningen: när han stiftade bekantskap med Amalia von Helvig.


 17. Bakgrunden till dödsskjutningen antogs först vara en drogrelaterad uppgörelse, men utredningen visade senare att upptakten till mötet rörde en konflikt om en gemensam kvinnlig bekant.


 18. Den presenterar piraterna Rasputins och Corto Malteses och de två unga kusinerna Groovesnores irrande från ö till ö, samt olika underliga lokala sedvänjor, i upptakten på första världskriget.


 19. Den här händelsen ska enligt uppgifter till Dagens Nyheter ha varit upptakten till den våldsspiral som eskalerat i Stockholms- och Uppsalaområdet de senaste dagarna med en rad spräng- och skjutdåd.


 20. Efter en mållös första halvlek mot slovenska Maribor dröjde det tio minuter innan Astrit Selmani, på egen hand, tog med sig bollen in på offensiv tredjedel och satte 1-0 i upptakten av andra halvlek.


Källa: https://www.svt.se/sport/fotboll/em2, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/den-maktiga-katedralens-dramatiska-historia, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forskare-mikrovagsvapen-har-anvants-mot-usa-ambassader, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/presidentparti-favorit-da-ukraina-haller-val, https://www.svt.se/sport/motocross/skada-stoppar-inte-gifting-i-vm-premiaren, https://sv.wikipedia.org/wiki/Coldwood_Interactive, https://www.svt.se/sport/ishockey/bostons-maktiga-hemmasvit-bruten, https://www.svt.se/kultur/loreen-holl-for-trycket-vinner-melodifestivalen-2023-tattoo-friends-arena-final, https://www.svt.se/sport/basket/serbien-europamastare-femte-raka-silvret-for-frankrike, https://www.svt.se/sport/fotboll/sebastian-larsson-hjalte-mot-kalmar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Breitenfeld, https://sv.wikipedia.org/wiki/Historiska_bränder_i_Stockholm, https://sv.wikipedia.org/wiki/Balladen_om_det_salta_havet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Franciskus_av_Assisi, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kangaroo_Jack, https://sv.wikipedia.org/wiki/Erik_Gustaf_Geijer, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/dodsskjutningen-i-karlshamn-atal-i-dag, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/polisens-spaningsfilmer-24-arige-knarkkungens-besoker-underhuggarna-i-sundsvall, https://www.svt.se/sport/fotboll/selmani-tremalsskytt-i-europakvalet

Synonymer till upptakt

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet upptakt följande synonymer: förspel, inledning, start och ouvertyr.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ upptagningsområde upptaktspass ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet upptakt som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "upptakt" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "upptakt" i ett större sammanhang.