I en mening

Använda tvättas i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet tvättas, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet tvättas i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "tvättas".

Exempel på användning av ordet "tvättas" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet tvättas kan användas i en mening.


 1. Ett omfattande system för hur miljardbelopp tvättas.


 2. Men de kan också tvättas bort om man är snabb, och det är därför varningen finns.


 3. Trädens löv tvättas i ett grumligt, grått vatten, hackas tillsammans med lök och vitlök.


 4. Forman fäste sig särskilt vid häxorna, blodet som inte kan tvättas av ladyns händer och hennes sömngång.


 5. Sedan följer en dag där både händer och leksaker ska tvättas regelbundet och stora delar av dagen tillbringas utomhus.


 6. Händerna ska tvättas innan man tar på sig sitt munskydd, och både före och efter man tar av det, enligt WHO:s rekommendationer.


 7. Kläderna uppmanas att tvättas normalt och att mobiltelefoner, handväskor och liknande bör torkas av med våtservetter, skriver AP.


 8. Om halten finjord är hög bör provet antingen tvättas innan det siktas eller siktas samtidigt som det spolas med vatten, våtsiktning.


 9. I fall där en person misstänks ha haft en mycket begränsad kontakt med ämnet bör alla kläder avlägsnas och hela kroppen tvättas med tvål och vatten.


 10. Där tas bladen bort och frukterna tvättas varpå de stoppas i oljekvarnen, som består av två eller tre cylindriska granitstenar som snurrar runt metall- eller träaxlar och krossar oliverna.


 11. De flesta menskoppar är återanvändningsbara, dessa töms när de är fulla och tvättas med tvål och vatten och efter mensturationen är slut rengörs den genom att kokas för att sedan användas i nästa menscykel.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/azerbajdzjan-i-miljardharva-med-mutor, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/svenska-batunionen-varnar-nu-vaxer-havstulpanerna-pa-ostkusten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-pa-plats-i-krigets-jemen-ingenting-vardigt-finns-att-beratta-fran-livet-har, https://sv.wikipedia.org/wiki/Macbeth, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-rutiner-nar-norska-forskolor-oppnar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/who-andrar-riktlinjer-om-munskydd, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nervgift-kan-ha-hittats-vid-restaurang, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jordmekanik, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/det-har-ar-nervgiftet-novichok-amnet-som-forgiftade-sergej-skripal, https://sv.wikipedia.org/wiki/Grekiska_köket, https://sv.wikipedia.org/wiki/Mensskydd

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ tvättar tvättbjörn ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet tvättas som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "tvättas" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "tvättas" i ett större sammanhang.