I en mening

Använda trycka ned i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till frasen trycka ned, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda frasen trycka ned i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "trycka ned".

Exempel på användning av frasen "trycka ned" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur frasen trycka ned kan användas i en mening.


  1. Behandlingen syftar till att man försöker trycka ned sjukdomen.


  2. Om man gör som i Sverige, att vaccinera de som riskerar att hamna på sjukhus och dö först, då kommer man trycka ned dödstalen.


  3. När liket sänktes ned i graven visade det sig att den var för stor och när man försökte trycka ned det så sprack det och spred en hemsk stank i kyrkan.


  4. För att färg och tanniner skall lakas ur och för att undvika att ättiksyra bildas måste man trycka ned detta lock i musten en eller flera gånger dagligen.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Myelom, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/vaccinationer-och-dodstal, https://sv.wikipedia.org/wiki/Vilhelm_Erövraren, https://sv.wikipedia.org/wiki/Vinproduktion

Synonymer till trycka ned

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har frasen trycka ned följande synonymer: sätta på plats och förtrycka.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ trycka trycka ner ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för frasen trycka ned som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "trycka ned" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "trycka ned" i ett större sammanhang.