I en mening

Använda trojansk häst i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till frasen trojansk häst, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda frasen trojansk häst i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "trojansk häst".

Exempel på användning av frasen "trojansk häst" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur frasen trojansk häst kan användas i en mening.


  1. Hackarna kunde sedan plantera in en slags trojansk häst, en mjukvara som heter Emotet och bedöms vara en av världens mest skadliga.


  2. Trumpkampanjen fortsätter framförallt att utmåla Bidenkampanjen nu med Harris som en sorts trojansk häst som ska bana väg för de mer progressiva demokraterna att ta makten i USA.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/varsta-cyberattacken-i-italiens-historia-kan-ha-orsakats-av-hemarbete, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/smutskastningskampanj-minuter-efter-beskedet

Synonymer till trojansk häst

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har frasen trojansk häst följande synonymer: gömt angrepp inifrån.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ trojansk trolig ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för frasen trojansk häst som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "trojansk häst" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "trojansk häst" i ett större sammanhang.