I en mening

Använda trilogi i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet trilogi, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet trilogi i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "trilogi". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet trilogi kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är trilogin. Om du klickar på den böjning av ordet trilogi som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "trilogi" i meningar

Trilogi är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur trilogi kan användas i en mening.


 1. De tre böckerna bildade en trilogi.


 2. Orphans of the Tide är den första delen av en trilogi av Struan Murray.


 3. Serien omnämns som en trilogi, men Peake hade planerat att skriva en till bok.


 4. På 90-talet slog han igenom med sin uppmärksammade trilogi om Köpenhamns undre värld.


 5. Boken är den sista delen i en trilogi om levnadsförhållanden hos allmogen i Sverige under 1600-talet.


 6. Med Livets trilogi ville Pasolini skildra en oskuldsfull och öppen sexualitet i den sexuella frigörelsens tecken.


 7. Det kommer inte att bli ett tredje världskrig, det här är inte en trilogi, vi kommer att stoppa det ryska angreppet.


 8. Usman, som besegrade Edwards i deras första möte 2015, försöker också passa på att njuta av att vara en del av en spännande trilogi.


 9. Han tvangs efter 1956 "skriva om" sin trilogi Den oavslutade meningen, eftersom den inte följde principerna för den socialistiska realismen.


 10. Det var tänkt att bli den första delen i en trilogi, där även Half-Life 2: Episode Two släpptes den 10 oktober 2007 som en del av The Orange Box.


 11. Margaret Irwin har skrivit en trilogi baserad på Elisabets ungdomsår: Young Bess, Elizabeth, Captive Princess och Elizabeth and the Prince of Spain.


 12. Mass Effect-serien var från starten tänkt att vara en trilogi, och en uppföljare till spelet började produceras strax före Mass Effect 2:s utgivning.


 13. Senare distanserade han sig från Livets trilogi, då han menade att konsumtionssamhället korrumperat och perverterat sexualiteten och gjort den till en vara.


 14. Det är en svit på 101 fotografier från ett ”Sverige bortom storstadsregionerna”, som han själv uttrycker saken, och är tänkt att utgöra första delen i en trilogi.


 15. Ray gjorde sedan Calcuttatrilogin: Pratidwandi (1970), Seemabaddha (1971) och Jana Aranya (1975), tre filmer som skapades separat, men vars tematiska band bildar en lös trilogi.


 16. I Roy Anderssons film En duva satt på en gren och funderade på tillvaron från 2014, den tredje delen i Anderssons "en trilogi om att vara människa", skildras Karl XII i två scener.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Klas_Östergren, https://sv.wikipedia.org/wiki/Orphans_of_the_Tide, https://sv.wikipedia.org/wiki/Gormenghast, https://www.svt.se/kultur/nicolas-winding-refn-om-copenhagen-cowboy, https://sv.wikipedia.org/wiki/Annika_Sandén, https://sv.wikipedia.org/wiki/Pier_Paolo_Pasolini, https://www.svt.se/kultur/har-ar-vinnarna-pa-golden-globe-galan, https://www.svt.se/sport/mma/kamaru-usman-ufc-mma-kampsport-leon-edwards-ufc-286-london, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ungersk_litteratur, https://sv.wikipedia.org/wiki/Half-Life_(datorspel), https://sv.wikipedia.org/wiki/Elisabet_I, https://sv.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect_2, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/pa-spaning-efter-landet-bortom-storstan, https://sv.wikipedia.org/wiki/Satyajit_Ray, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Poltava

Exempel på användning av ordet "trilogin" i meningar

Trilogin är en böjningsform av ordet trilogi, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur trilogin kan användas i en mening.


 1. Philip Pullman är berömd för trilogin Den mörka materian.


 2. I trilogin spelade hon mot John Travolta som reagerat på dödsbeskedet på sociala medier.


 3. I den svenska filmatiseringen av trilogin Millennium (2009) spelas Salander av Noomi Rapace.


 4. I den svenska filmatiseringen av trilogin Millennium spelas den vuxna Salander av Noomi Rapace.


 5. Den första delen i trilogin varn namnet Le Somméil du monstre (översatt till danska som Erindringens magt).


 6. Willams återanvände flera ledmotiv från den första filmtrilogin, men skrev även nya ledmotiv till den nya trilogin.


 7. Precis som de båda tidigare filmerna så är det många kritiker som anser att denna är den främsta i trilogin (Robin Wood, Aparna Sen).


 8. Ray hade inte tänkt att göra en trilogin då han gjorde Den obesegrade, utan den tanken väcktes först när han fick en fråga om det i Venedig.


 9. Deras relation löper genom hela trilogin och har liknats vid kontrasten mellan babyboom-generationen på 1940- och 1950-talen och Millenniegenerationen.


 10. Den sista delen av trilogin är Under olivträden (1994), som är en kärlekshistoria, där man i ramhandlingen också har med inspelningen av den tidigare filmen Livet börjar igen.


 11. Thomas på IGN skrev att Sonic 3 ”fullbordade trilogin som det bästa spelet av dem alla.” Dan Whitehead på Eurogamer ansåg emellertid Sonic & Knuckles vara det främsta spelet.


 12. Två föregångare till trilogin skrevs under 1980-talet: Preludium till stiftelsen, Hari Seldon och stiftelsen, liksom två uppföljare: Stiftelsen och tiden och Stiftelsen och jorden.


 13. I uppföljaren Rymdimperiet slår tillbaka (1980) blir hon åter tillfångatagen och räddas åter av män, och likaledes i den sista filmen i den ursprungliga trilogin, Jedins återkomst (1983).


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Engelskspråkig_litteratur, https://www.svt.se/kultur/skadespelaren-kirstie-alley-ar-dod, https://sv.wikipedia.org/wiki/Lisbeth_Salander, https://sv.wikipedia.org/wiki/Enki_Bilal, https://sv.wikipedia.org/wiki/John_Williams, https://sv.wikipedia.org/wiki/Satyajit_Ray, https://sv.wikipedia.org/wiki/Abbas_Kiarostami, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sonic_the_Hedgehog_3, https://sv.wikipedia.org/wiki/Isaac_Asimov, https://sv.wikipedia.org/wiki/Dam_i_nöd

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ trilocularis trilskande ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet trilogi som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "trilogi" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "trilogi" i ett större sammanhang.