I en mening

Använda transformation i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet transformation, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet transformation i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "transformation". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet transformation kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är transformationer. Om du klickar på den böjning av ordet transformation som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "transformation" i meningar

Transformation är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur transformation kan användas i en mening.


  1. It's a huge transformation for Europe to make.


  2. Vi kommer aldrig att ta oss till Parisavtalets överenskomna smärtgräns utan en transformation också när det gäller mat.


  3. Den digitala transformation som många arbetsplatser nu gått igenom har skett fort, säger Angelica Ekholm, VD för Dalarna Science Park i ett pressmeddelande.


  4. Statsminister Stefan Löfven fortsätter sitt inlägg på Twitter med att skriva ”Tillsammans kan vi leda en grön transformation för att skapa framtidens jobb.”.


  5. Men alla är inte lika säkra på att London kommer dala som finansimperium. Det vi ser nu är bara en transformation mot något nytt, menar Jan Olsson, Nordenchef för Deutsche Bank som bor i London.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Barbara_Lerner_Spectre, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/miljoprofessorn-5-saker-som-ar-nodvandiga-for-att-ata-hallbart, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/nya-vanor-bland-foretagen-i-dalarna, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lofvens-halsning-till-biden-varma-gratulationer, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/brexit-hotar-londons-existens-som-europas-finanshuvudstad

Exempel på användning av ordet "transformationer" i meningar

Transformationer är en böjningsform av ordet transformation, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur transformationer kan användas i en mening.


  1. Han sysselsatte sig med eliminationsteorin samt transformationer av enklare former.


  2. Hilbertrum generaliserar och klargör begrepp såsom vissa linjära transformationer (till exempel fouriertransformer) och är absolut nödvändiga i formuleringen av kvantmekaniken.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Alexandre-Théophile_Vandermonde, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hilbertrum

Synonymer till transformation

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet transformation följande synonymer: förvandling, förändring och omvandling.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ transfobi transformator ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet transformation som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "transformation" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "transformation" i ett större sammanhang.