I en mening

Använda tjänstebil i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet tjänstebil, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet tjänstebil i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "tjänstebil". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet tjänstebil kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är tjänstebilar, tjänstebilsflottan och tjänstebilskonsult. Om du klickar på den böjning av ordet tjänstebil som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "tjänstebil" i meningar

Tjänstebil är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur tjänstebil kan användas i en mening.


  1. Flera personer under 15 år kastade sten mot väktarens tjänstebil, enligt polisen.


  2. Heydrich for i sin öppna tjänstebil, en Mercedes 320, från bostaden till Prags centrum.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/tre-attacker-mot-vaktare-i-lindesberg-pa-kort-tid, https://sv.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich

Exempel på användning av ordet "tjänstebilar" i meningar

Tjänstebilar är en böjningsform av ordet tjänstebil, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur tjänstebilar kan användas i en mening.


  1. De har även varit populära som tjänstebilar på vissa arbetsplatser där kombibilar har varit lämpliga.


  2. De flesta elbilar och laddhybrider som säljs i Sverige är tjänstebilar, och många arbetsgivare tillåter bara klimatbonusbilar i tjänstebilsflottan.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Volvo_Personvagnar, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/stora-volvobilar-blir-av-med-bonus

Exempel på användning av ordet "tjänstebilsflottan" i meningar

Tjänstebilsflottan är en böjningsform av ordet tjänstebil, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur tjänstebilsflottan kan användas i en mening.


  1. De flesta elbilar och laddhybrider som säljs i Sverige är tjänstebilar, och många arbetsgivare tillåter bara klimatbonusbilar i tjänstebilsflottan.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/stora-volvobilar-blir-av-med-bonus

Exempel på användning av ordet "tjänstebilskonsult" i meningar

Tjänstebilskonsult är en böjningsform av ordet tjänstebil, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur tjänstebilskonsult kan användas i en mening.


  1. Det kommer drabba Volvo väldigt hårt, säger Ronny Svensson, tjänstebilskonsult.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/stora-volvobilar-blir-av-med-bonus

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ tjänst tjänstebostad ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet tjänstebil som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "tjänstebil" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "tjänstebil" i ett större sammanhang.