I en mening

Använda tjänligt i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet tjänligt, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet tjänligt i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "tjänligt".

Exempel på användning av ordet "tjänligt" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet tjänligt kan användas i en mening.


 1. Långasjön camping tjänligt.


 2. Kollevik tjänligt med anmärkning.


 3. Nytäppet tjänligt med anmärkning.


 4. Elleholm tjänligt med anmärkning.


 5. Stilleryd tjänligt med anmärkning.


 6. Nu meddelar man att vattnet är tjänligt igen.


 7. På fyra badplatser är vattnet tjänligt med anmärkning.


 8. Vi har fått provsvar som visar på att vattnet inte är tjänligt.


 9. Det finns tre steg, tjänligt, tjänligt med anmärkning och otjänligt.


 10. I Laxtjärn har bakteriehalten också sjunkit här är det tjänligt men med anmärkning.


 11. Enligt kommunen visar de nya provsvaren att vattnet är tjänligt, men med anmärkning.


 12. Om man skiljer havsvattnet från poolen så har man badbart och tjänligt vatten, säger han.


 13. Under torsdagen har personalen kunnat göra annat, men övertid väntar när vattnet är tjänligt igen.


 14. Varje kommun är dock ansvarig för att anslag kommer upp på badplatser där badvattnet inte är tjänligt.


 15. Vi kommer ta återkommande vattenprover för att se när det är tjänligt igen för bad, säger Patrik Ivarsson.


 16. Det kommunala dricksvattnet är inte förorenat, utan är helt tjänligt och helt ofarlig att använda och dricka.


 17. Personalen skar bort tumörer och trycksår, och köttet stämplades som tjänligt som människoföda, enligt reportern.


 18. Om vatten bedöms som tjänligt med anmärkning så är det ingen hälsofara att bada i, enligt Havs- och vattenmyndigheten.


 19. Därefter kommer vi vänta ytterligare för att verkligen veta att vattnet är tjänligt innan vi börjar stoppa det på flaska.


 20. Under måndagsförmiddagen fick kommunen nya provsvar på hur det är ställt med vattenkvalitén och samtliga visar på tjänligt resultat.


 21. I Örebro visar nya vattenprover att vattnet vid Åstadbadet återigen är tjänligt, vid Hästhagsbadet visar proverna på tjänligt vatten med anmärkning.


 22. Det har även gjorts prover vid Borgmästarholmen som visar på tjänligt vatten men med anmärkning, vilket innebär att det fortfarande går att bada där.


 23. Efter provtagningar i måndags fick Vårdsätravikens vatten stämpeln tjänligt med anmärkning, vilket inte stoppar bad men innebär att kommunen ska hålla extra koll på vattnet.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/otjanligt-badvatten-pa-badplatser-i-karlshamns-kommun, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/badvattnet-tjanligt-igen-i-vattern, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/kokningsrekommendation-i-osterfarnebo-och-gysinge, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/uppsala-kommun-avrader-fran-bad-vid-lyssnaangsbadet, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/badsugen-kollar-har-forst, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/badgaster-valkomnas-tillbaka-till-trosa-havsbad, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/saltvattenspool-i-trelleborg-kan-minska-problemen-med-tang, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/bryggeriets-dryckesproduktion-utslagen-efter-lackan-det-basta-ar-att-halla-ihop, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/efter-regnkaoset-bada-inte-i-sjon, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/pfas-i-grundvattnet-i-undersaker, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/slakt-av-sjuka-kor-av-avslojad-i-polen-kottet-marks-som-sakert, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/otjanligt-vatten-vid-trosa-havsbad

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ tjänat tjänst ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet tjänligt som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "tjänligt" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "tjänligt" i ett större sammanhang.