I en mening

Använda tillsatts i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet tillsatts, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet tillsatts i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "tillsatts".

Exempel på användning av ordet "tillsatts" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet tillsatts kan användas i en mening.


 1. En krisregering har tillsatts för att centralisera besluten.


 2. Vi har just tillsatts en översyn av rennäringslagstiftningen.


 3. En utredning har tillsatts för att klargöra vad som orsakade händelsen.


 4. Kort därefter meddelades att en utredning tillsatts om en eventuell läcka.


 5. Kort därefter meddelades att en utredning om en eventuell läcka tillsatts.


 6. Flera utredningar och utvärderingar har tillsatts för att dra lärdomar av skogsbranden.


 7. En expertkommission har tillsatts för att lägga fram en plan för avveckling av kolkraften.


 8. Varberg fick sin första fasta brandkår 1903, efter att en särskild brandstyrelse tillsatts året innan.


 9. Uttalandena ledde till att Scaramucci sparkades från tjänsten, bara tio dagar efter att han tillsatts.


 10. Utredningen har tillsatts av den internationella styrelsen, och leds av en oberoende person utanför organisationen.


 11. Så kan han beläggas ha varit bisittare i den nämnd som vid distingsmarknaden 1553 i Uppsala tillsatts för konungsdom, d.v.s.


 12. Besksöt choklad är kakaomassa där en del socker (vanligtvis en tredjedel), mer kakaosmör, vanilj och ibland lecitin har tillsatts.


 13. Tio dagar efter att ha tillsatts som professor åtog han sig en resa till Öland och Gotland tillsammans med sex universitetsstudenter.


 14. Samtidigt lämnade den regering som tillsatts av Kristian II Sverige, på flykt undan armén som slog läger i Rotebro och Botkyrka socken.


 15. Yasuhara hade tillsatts för att hjälpa Cerny etablera STI 1990, men när Gulfkriget bröt ut försenade det hans flytt till USA med tre månader.


 16. Enligt rapporten har Zuma sett till att politiska poster och chefer för en rad statliga verk tillsatts med personer inom det korrupta nätverket. .


 17. En majoritet av domarna i den domstolen har tillsatts av republikanerna, varav fyra har utsetts av president Donald Trump, skriver nyhetsbyrån Reuters.


 18. Amy Coney Barrett är katolik och populär hos den religiösa högern och att hon tillsatts innebär att HD:s konservativa majoritet utökas till sex mot tre.


 19. Vita huset har ännu inte kommenterat Reuters uppgifter, men enligt amerikanska medier fick Trump och hans medarbetare inte i förväg reda på att Mueller tillsatts.


 20. Alla ämbeten hade tillsatts av en församling enligt det gaeliska systemet med tanistry, som förenade ett ärftligt element med en del som i någon mån hade undersåtarnas samtycke.


 21. De var den minsta gruppen till antalet men hade kopplingar till brittiska kommersiella intressen i London och hade ofta nära kontakt med guvernören som hade tillsatts av monarken.


 22. Ansvaret för att öka och fördela inkomsterna låg på ett syndikat som bestod av medlemmar inom parlamentet och ytterligare sex finansrepresentanter som hade tillsatts av valkommittén.


 23. Femstjärnerörelsens ledare Luigi Di Maio har motiverat valet av Foa med att han är rätt person att rensa ut anställda som han kallar för ”parasiterna” i Rai:s ledning som tillsatts av andra partier.


 24. Den socialdemokratiska arbetsgruppen, som hade tillsatts 1958 för att söka efter en kompromiss i kärnvapenfrågan inom partiet, hade Olof Palme som sekreterare och lade 12 november 1959 fram sin rapport.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hotellkarantan-for-resande-till-australien, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/nya-styrelseordforande-hakan-jonsson-for-sametinget-samerna-maste-ha-ratt-att-nyttja-land-och-vatten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/40-skadade-nar-stangsel-kollapsade, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/mays-sparkade-minister-slar-tillbaka-politisk-skenrattegang, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/theresa-may-sparkar-forsvarsminister, https://sv.wikipedia.org/wiki/Skogsbranden_i_Västmanland_2014, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/angela-merkels-viktigaste-utmaningar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Varbergs_historia, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/scaramucci-personer-inom-vita-huset-arbetar-for-att-fa-bort-donald-trump, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/overgrepp-inom-sos-barnbyar-utreds, https://sv.wikipedia.org/wiki/Lasse_Olsson, https://sv.wikipedia.org/wiki/Choklad, https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_von_Linné, https://sv.wikipedia.org/wiki/Gustav_Vasa, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sonic_the_Hedgehog_2, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/president-jacob-zuma-anklagas-for-att-ha-kapat-hela-statsapparaten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/domare-avvisar-trumps-stamning-i-pennsylvania, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/abortratten-i-fara-efter-trumps-ommoblering-i-hogsta-domstolen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-ursinnig-over-aklagartillsattning, https://sv.wikipedia.org/wiki/Storbritanniens_parlament, https://sv.wikipedia.org/wiki/Guyanas_historia, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kontroversiell-journalist-nekad-chefpost-pa-italienska-public-service, https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_kärnvapenprogrammet

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ tillsatte tillse ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet tillsatts som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "tillsatts" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "tillsatts" i ett större sammanhang.