I en mening

Använda tidsfrist i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet tidsfrist, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet tidsfrist i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "tidsfrist". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet tidsfrist kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är tidsfristen. Om du klickar på den böjning av ordet tidsfrist som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "tidsfrist" i meningar

Tidsfrist är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur tidsfrist kan användas i en mening.


 1. Spanska regeringens tidsfrist har gått ut.


 2. Vi är oroliga över den tidsfrist som USA satt.


 3. Men det är ingen absolut tidsfrist för att få till det.


 4. Partierna missade en tidigare självpåtagen tidsfrist i torsdags.


 5. Han ger nu  Trump en tidsfrist till slutet av året för att ändra sig.


 6. Klockan tickade förbi ännu en tidsfrist utan genombrott i de tyska regeringssamtalen.


 7. Ambassaden blir informerad om att vederbörande ska lämna och så blir det en tidsfrist.


 8. I samband med det gavs WHO en tidsfrist inom vilken de skulle genomföra ett antal reformer.


 9. Landet har, efter en förlängd tidsfrist, kommit med ett formellt svar på kraven via medlaren Kuwait.


 10. Den 8 juli, runt 40 minuter innan den tidsfrist som getts honom löpte ut, överlämnade sig Zuma till polisen.


 11. Men landets förmodat näste statsminister vill inte sätta någon tidsfrist för när en regering kan presenteras.


 12. Men det blir ingen nedläggning just nu i alla fall.  Porjusborna har fått en respit, en tidsfrist, och det är bra.


 13. Den sista augusti ska USA:s 20-åriga insats i Afghanistan vara avslutad, enligt president Joe Bidens satta tidsfrist.


 14. En konvoj med bilar, där Zuma tros ha färdats, lämnade expresidentens hem cirka 40 minuter före den tidsfrist som getts honom.


 15. Den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un har satt årsskiftet som tidsfrist för återuppta samtal med USA om eventuell kärnvapennedrustning.


 16. Efter talet i går kväll, där Robert Mugabe vägrade avgå, hade han en tidsfrist fram till i dag klockan elva där han kunde avgå frivilligt.


 17. Bandmedlemmarna ville undvika att dra ut på inspelningsprocessen och satte därför en strikt tidsfrist för när albumet skulle vara färdiginspelat.


 18. Maduro har dock lättat på det tidiga kravet att all amerikansk diplomatisk personal måste lämna landet inom 72 timmar, en tidsfrist som har löpt ut.


 19. President Donald Trump har godkänt en ny förlängd tidsfrist för budgetförhandlingarna, för att undvika en nedstängning av statsapparaten, meddelar Vita huset.


 20. Om medlemsstaten däremot inte gör det, ska kommissionen informera om vilka brister som finns och ge medlemsstaten möjlighet att åtgärda bristerna inom en viss tidsfrist.


 21. Denna tidsfrist kunde emellertid inte heller hållas och införandet har skjutits upp på obestämd tid tills att leverantören kan bevisa att systemet är driftdugligt och säkert.


 22. Zjukov gav tyskarna en tidsfrist till klockan 10.15 den 1 maj och om tyskarna till dess inte accepterat en villkorslös kapitulation skulle Berlin förvandlas till en "ruinhög".


 23. Den 1 maj gav Afrikanska unionen militären en tidsfrist på 60 dagar för att lämna över makten till en civil övergångsmyndighet och hotade med uteslutning om fristen inte hålls.


 24. Nicolás Maduro har sagt att de diplomatiska relationerna med USA ska brytas, men har senare lättat på den tidsfrist han gav den amerikanska ambassadpersonalen för att lämna landet.


 25. Den amerikanska folkhälsomyndigheten ger nu tillverkare, distributörer och försäljare av smaksatta e-cigarett-vätskor en 30 dagars tidsfrist för att få bort produkterna från handeln.


 26. Samtidigt kom besked från kurdiska representanter om att man dragit sig tillbaka från området inför den tidsfrist på tisdagskvällen som Erdogan utlyst enligt överenskommelsen om eldupphör.


 27. En domstol satte en tidsfrist för när skräpet skulle fraktas tillbaka till Kanada och när den löpte ut tidigare i maj återkallade Filippinerna sin ambassadör och andra diplomater från Kanada.


 28. Enligt fördraget om Europeiska unionens funktionssätt kan parlamentet med absolut majoritet dock kräva att kommissionen lägger fram ett lagförslag och samtidigt sätta en tidsfrist för när detta ska vara gjort.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/besvikelse-och-batongslag-drev-dem-mot-stupet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/biden-kan-inom-kort-besluta-om-evakueringarna, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/gahr-st-re-jag-vill-smalta-resultatet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tyska-regeringssamtal-pa-overtid, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nordkorea-ger-trump-en-deadline-vi-vantar-till-arets-slut, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/utvisa-en-diplomat-sa-funkar-det, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-bryter-med-who-misslyckades-gora-nodvandiga-reformer, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ministrarna-ska-diskutera-qatarkris, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/expert-darfor-plundras-det-i-sydafrika, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/porjus-aldreboende-tillfalligt-raddat-fran-nedlaggning, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/carl-bildt-ingen-stjarnstund-for-amerikansk-utrikespolitik, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/zuma-overlamnar-sig-till-polisen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nordkorea-nya-tester-starker-strategisk-karnvapenavskrackning, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tidsfristen-ute-inte-ett-ord-om-mugabes-framtid, https://sv.wikipedia.org/wiki/Americana_(musikalbum_av_The_Offspring), https://www.svt.se/nyheter/utrikes/venezuelansk-militarattache-bryter-med-maduro, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-s-nya-coronastodpaket-godkanns, https://sv.wikipedia.org/wiki/Fördjupade_samarbeten_inom_Europeiska_unionen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholms_tunnelbana, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hans_Krebs_(general), https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nar-mobilnatet-fungerar-igen-kommer-hela-varlden-fa-veta, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/maduro-vapenskramlar-usa-varnar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-forbjuder-alla-smaksatta-e-cigaretter-forutom-de-med-mentol-och-tobakssmak, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/putin-avgorande-losning-nadd, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kanadensiskt-skrap-pa-vag-tillbaka-fran-filippinerna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Europaparlamentet

Exempel på användning av ordet "tidsfristen" i meningar

Tidsfristen är en böjningsform av ordet tidsfrist, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur tidsfristen kan användas i en mening.


 1. Den tidsfristen gick ut på tisdagskvällen.


 2. Självklart ska vi inte förlänga tidsfristen, säger han.


 3. 2019 gick tidsfristen ut och lagkravet trädde i kraft igen.


 4. Men det har inte kommit något återbud och nu är tidsfristen ute.


 5. De som är för brexit är inte nöjda med den nya utdragna tidsfristen.


 6. Den riktigt skarpa tidsfristen är den 31 december, enligt Fredriksson.


 7. När tidsfristen gått ut, ska SDF -styrkorna ha avancerat snabbt under söndagen.


 8. Vid elva, svensk tid, gick tidsfristen ut för honom att avgå nu väntas riksrätt.


 9. Något brexitavtal har inte nåtts trots att den senaste tidsfristen gick ut i går.


 10. Vid midnatt gick tidsfristen ut och bolaget hade då inte lyckats hitta någon lösning.


 11. Ett beslut från president Joe Biden om att förlänga tidsfristen kan komma under tisdagen.


 12. När tidsfristen för eldupphöret går ut på tisdagen är det oklart vad som kommer att hända.


 13. Bekräftelsen kommer ett dygn innan tidsfristen för ett förbud mot appen i USA skulle träda i kraft.


 14. Ett enande i frågan förutsätter att EU kommer överens om tidsfristen och vilkoren för en förlängning.


 15. Just säkerhetshotet är en anledning till att USA:s president Joe Biden valt att inte förlänga tidsfristen.


 16. Inledningsvis var deadline satt till klockan två natten till söndag, men tidsfristen förlängdes i 24 timmar.


 17. Att parterna återigen skjuter upp tidsfristen var inte oväntat, enligt SVT:s utrikesreporter Rolf Fredriksson.


 18. Om Storbritannien deltar i EU-valet 23 maj kommer tidsfristen för brexit-förhandlingarna att löpa ut 31 oktober.


 19. Ni kan vänta tills tidsfristen löpt ut, var budskapet från FSB:s representant Sergej Tjurikov till släktingarna.


 20. Omedveten om att tidsfristen hade förlängts till den 23:e, beordrade Reuter att hans fartyg skulle borras i sank.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/turkiet-inget-behov-av-fortsatt-offensiv, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/brexit-tiden-snart-ute-for-ett-handelsavtal-mellan-eu-och-storbritannien, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/brak-kring-patvingad-masslingsvaccinationer-i-nagra-lander, https://www.svt.se/sport/tokyo-2020/os-hoppet-slackt-for-svenske-triathleten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/det-viktigaste-med-brexitavtalet-har-far-du-svaret, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ger-besked-om-forhandlingarna-om-brexit, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/de-sista-civila-har-evakuerats-militar-offensiv-inledd-i-baghouz, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tidsfristen-ute-inte-ett-ord-om-mugabes-framtid, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/brexit-kommer-bli-en-forvirrad-tid-i-borjan-av-aret, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hundratusentals-strandade-efter-flygbolagshaveri, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/linde-fick-in-en-stor-grupp-pa-flygplatsen-igar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/odesdag-for-nordostra-syrien-nar-erdogan-och-putin-mots, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-valsignar-oracles-tiktok-affar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/harda-diskussioner-inom-eu-om-ett-nytt-brexit-datum, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/terrorhot-mot-kabuls-flygplats, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/irakiska-trupper-narmar-sig-kirkuk, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/guide-navigera-dig-fram-till-olika-utgangar-i-snariga-brexit-djungeln, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rysk-domstol-lamnar-inte-ut-dokument-om-wallenbergs-ode, https://sv.wikipedia.org/wiki/König-klass

Synonymer till tidsfrist

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet tidsfrist följande synonymer: sikt.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ tidsfel tidsfråga ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet tidsfrist som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "tidsfrist" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "tidsfrist" i ett större sammanhang.