I en mening

Använda tågoperatören i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet tågoperatören, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet tågoperatören i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "tågoperatören".

Exempel på användning av ordet "tågoperatören" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet tågoperatören kan användas i en mening.


  1. Enligt japanska medier ska ingen missnöjd kund ha hört av sig till tågoperatören.


  2. Arbetsmiljöverket vill att åtal väcks mot en underleverantör till tågoperatören MTR.


  3. Tågets lok och flera av tågets första vagnar spårade ur i samband med kollisionen, uppger tågoperatören Amtrak.


  4. Till en början skrev Trenord, tågoperatören i Lombardiet, på Twitter att ”tekniska problem” orsakat olyckan men har senare tagit tillbaka uppgiften och sagt att omständigheterna ännu måste utredas.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/japanskt-tagbolag-ber-om-ursakt-tag-avgick-20-sekunder-for-tidigt, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sakerhetsbrist-kan-ha-orsakat-dodsolycka, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/passagerartag-i-kollision-med-frakttag-i-usa, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/flera-doda-i-efter-att-tag-sparat-ur-i-italien

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ tågolycka tågpassagerare ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet tågoperatören som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "tågoperatören" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "tågoperatören" i ett större sammanhang.