I en mening

Använda syssla i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet syssla, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet syssla i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "syssla". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet syssla kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är sysslan, sysslor och sysslorna. Om du klickar på den böjning av ordet syssla som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "syssla" i meningar

Syssla är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur syssla kan användas i en mening.


 1. Problemet är vem som kommer att syssla med detta.


 2. Som dekoratör fick han idén att börja syssla med serier.


 3. De kom att syssla med kopparslageri och även olika dansuppträdanden.


 4. Det är en lukrativ bransch om man vill syssla med ljusskygg verksamhet.


 5. Men hon älskade att syssla med gamla leksaker som fanns hemma efter barnen.


 6. Man hade kanske annat att syssla med än att slå ihjäl varandra för småsaker.


 7. Han skulle syssla med humanitärt arbete sa han, och vår kontakt blev sporadisk.


 8. Det var den viktigaste och bäst betalda syssla som en voyageur kunde eftersträva.


 9. De har lämnat sina jobb i hemlandet och nu är deras främsta syssla att lära sig svenska.


 10. Bland annat är matlagning en syssla som vanligtvis utförs av mannen i den vanliga Shanghai-familjen.


 11. Han utnämndes 1799 till kansliråd och hade därmed åter en fast syssla och en lugnare ekonomisk ställning.


 12. Hennes föräldrar lät henne inte gå ut och leka eller syssla med sport på grund av en oro för trakasserier.


 13. Vi vill syssla med hockey och inte domstolsförhandlingar, säger Boden Hockeys ordförande Daniel Åström till TT.


 14. Visst finns en tradition och ett kulturarv men det finns massor av traditioner som vi inte längre kan syssla med.


 15. Men då var man inne på religion och kristen tro, ingenting för forskarna att syssla med: ”Stoppa där, gå inte längre”.


 16. Föräldrarna grubblade på vad han kunde syssla med på fritiden, när klasskompisarna spelade fotboll och sprang omkring. .


 17. Ett konto med 15 000 följare som utger sig för att syssla med faktagranskning beskriver det som en ”smutskastningskampanj”.


 18. I mitten av 00-talet registrerades ett av det misstänkta parets svenska bolag som skulle syssla med import och export av teknologi.


 19. Det var främst en syssla för skrivare som verkade vid Per Ankh, "livets hus", som bestod av tjänsterum, bibliotek, laboratorier och observatorier.


 20. Om man delar på arbetet och alla specialiserar sig på den syssla som de själva har bäst förutsättningar för så ökar den materiella rikedomen för alla.


 21. Hon ställde ut sina målningar på en offentlig utställning och fick en viss framgång och rådet att överge sina författardrömmar för att syssla med konst på heltid.


 22. SVT bör primärt syssla med rörlig bild även online och för stora textmängder konkurrerar med kommersiella medier och hotar mediemångfalden, menar chefredaktörerna.


 23. Han bidrog aktivt till modernismens genombrott i dansk litteratur som redaktör i tidskriften Vindrosen åren 1959–1963, en syssla han skötte tillsammans med författaren Villy Sørensen.


 24. Under sitt vuxna liv mellan 25 och 45 års ålder hade Carlsson flera verkliga uppdrag som bland annat manager och konsult, men föregav sig också vid ett antal tillfällen syssla med olika fiktiva verksamheter.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/wagnerledaren-5-000-fangar-som-stred-i-ukraina-har-benadats, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sören_Axén, https://sv.wikipedia.org/wiki/Romer, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kvinna-dog-efter-cyberattack-misstankt-drap, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/ingegard-bygger-miniatyrvarldar-i-sitt-hem-i-vasteras, https://sv.wikipedia.org/wiki/Historiska_mord_och_avrättningar_i_Stockholm, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/salah-abdeslam-stalls-infor-ratta, https://sv.wikipedia.org/wiki/Voyageurer, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/de-kom-till-helsingborg-for-att-fly-kriget-i-ukraina-svart-att-lara-sig-svenska, https://sv.wikipedia.org/wiki/Shanghai, https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustaf_af_Leopold, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sa-kampar-unga-kvinnor-i-new-delhi-mot-trakasserier, https://www.svt.se/sport/ishockey/konflikten-mellan-boden-och-hockeyettan-over, https://www.svt.se/kultur/al-forfattaren-om-pm-nilssons-tjuvfiske-respektlost-och-kriminellt, http://www.las-en-bok.com/hawking.pdf, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/berattelsen-om-mats, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/turkiska-reaktioner-efter-svt-reportage-om-efterlysta-svenskar, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ryska-natverket-bakom-misstankta-spionparets-bolag, https://sv.wikipedia.org/wiki/Forntida_Egypten, https://sv.wikipedia.org/wiki/Det_ekonomiska_tänkandets_historia, https://sv.wikipedia.org/wiki/Carin_Tham, https://www.svt.se/kultur/79-chefredaktorer-i-upprop-mot-svt-s-onlinetexter, https://sv.wikipedia.org/wiki/Klaus_Rifbjerg, https://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Carlsson_(brottsling)

Exempel på användning av ordet "sysslan" i meningar

Sysslan är en böjningsform av ordet syssla, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sysslan kan användas i en mening.


 1. På Fjäderholmarna utfördes enbart sysslan att rengöra tunnorna.


 2. Invånarna är mycket gästvänliga, och den huvudsakliga sysslan är öns jordbruk.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Renhållning_och_sophämtning_i_Stockholm, https://xn--resml-pra.com/grekland/oar/tilos

Exempel på användning av ordet "sysslor" i meningar

Sysslor är en böjningsform av ordet syssla, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sysslor kan användas i en mening.


 1. Mörner skulle nu förutom sina ordinarie administrativa sysslor, dessutom leda sjöteknisk verksamhet.


 2. När kriget var slut insåg man kraften i kvinnors arbete och att de klarade av mycket mer än bara husliga sysslor.


 3. De flesta av dem har administrativa sysslor en del svarar i telefonväxlar, andra städar eller sköter postsystemet.


 4. Rutiner och dagliga sysslor i hemmet kan bli lidande men frestar på extra mycket för man har inte ork och intresse.


 5. Till Brandts sysslor i SPD under de första åren hör även posten som chefredaktör för partiorganet Sozialdemokrat i Berlin.


 6. Att sitta och koka messmör är en av de sysslor jag tycker allra bäst om, så här har kvinnor suttit i flera hundra år före mig.


 7. Gamla mamsell Ulrika Dillner, hon, som skötte sysslor och vävar på Berga gård, stod på trappan och hälsade Gösta Berling välkommen.


 8. Därutöver fick de öva sig i vedhuggning, åkerbruk, fiske, höbärgning och alla andra sysslor som behövde utföras på en lappmarksgård.


 9. Samerna fick ersättning för sina insatser, men fick ändå i många fall tvingas in i tjänsten, eftersom de inte samtidigt kunde sköta sina vanliga sysslor.


 10. President Macron uppmanar alla franska medborgare att stanna i sina hem och enbart röra sig utomhus för absolut nödvändiga sysslor, för att förhindra spridning av coronaviruset.


 11. Demonstrationen har en direkt påverkan på andra över hela London som vill sköta sina dagliga sysslor och stoppade utryckningsmyndigheterna från att använda broarna, sade polischefen Waheed Khan.


 12. Framför allt hennes kvinnoporträtt väckte uppmärksamhet, där hon visade fram moderna kvinnor i vardagliga sysslor; en målning med en rökande kvinna (konstnären syster Rosa, ”Tytty”) väckte indignation.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Anfallet_mot_Nya_Varvet_(1717), https://sv.wikipedia.org/wiki/Feminism, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-s-ambassad-i-protest-mot-ryskt-beslut-besvikelse, http://www.las-en-bok.com/sorg.pdf, https://sv.wikipedia.org/wiki/Willy_Brandt, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/fabodbrukaren-inger-wiklund-forss-i-grejsans-fabod-far-se-om-nagon-vill-ta-over-stafettpinnen, http://www.las-en-bok.com/gosta_berlings_saga.pdf, https://sv.wikipedia.org/wiki/Lars_Levi_Læstadius, https://sv.wikipedia.org/wiki/Norrland, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/macron-manniskors-rorlighet-kommer-att-begransas, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/miljoaktivister-stangde-broar-i-london-70-tal-gripna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Elin_Danielson-Gambogi

Exempel på användning av ordet "sysslorna" i meningar

Sysslorna är en böjningsform av ordet syssla, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sysslorna kan användas i en mening.


 1. Nu är de mest vardagliga sysslorna en kamp.


 2. Det är också sysslorna inom den kamerala och judiciella förvaltningen som hädanefter kommer att uppta större delen av Lasse Olssons liv.


 3. Hon cyklade runt till granngårdarna för att leka med bondbarnen och lärde sig många av de typiska sysslorna, som att mjölka och köra häst och vagn.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/postcovid-jag-har-raknat-upp-till-hundra-symptom, https://sv.wikipedia.org/wiki/Lasse_Olsson, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ester_Blenda_Nordström

Synonymer till syssla

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet syssla följande synonymer: arbete, arbetsuppgift, befattning, bestyr, fixa, förehavande, göra, göromål, jobb och pyssla.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ sysselsättningsgrad syssla med ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet syssla som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "syssla" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "syssla" i ett större sammanhang.