I en mening

Använda stålsätter i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet stålsätter, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet stålsätter i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "stålsätter".

Exempel på användning av ordet "stålsätter" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet stålsätter kan användas i en mening.


  1. USA stålsätter sig inför Joe Bidens presidentinstallation nästa vecka och det Washingtons polischef kallar för ”ett omfattande säkerhetshot”.


  2. Joe Biden har knappt hunnit ta plats som USA:s president men hans kritiker stålsätter sig redan för den vänstervåg de tror sig se vid horisonten.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/dussintals-pa-fbi-s-terrorlista-fanns-i-washington-under-stormningen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/konservativ-oro-for-amerikansk-socialism

Synonymer till stålsätter

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet stålsätter följande synonymer: härdar.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ stålstruktur ståltillverkning ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet stålsätter som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "stålsätter" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "stålsätter" i ett större sammanhang.