I en mening

Använda springbrunn i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet springbrunn, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet springbrunn i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "springbrunn". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet springbrunn kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är springbrunnar och springbrunnen. Om du klickar på den böjning av ordet springbrunn som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "springbrunn" i meningar

Springbrunn är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur springbrunn kan användas i en mening.


  1. På innergården av Erik Lallerstedts flerbostadshus på Danderydsgatan 15 finns en "privat" springbrunn med staty av Milles.


  2. Till sin ena del är Örtagården traditionellt byggd som en stenlagd gård med den klassiska korsgången i mitten, där en liten nedsänkt springbrunn porlar.


  3. År 1694 påbörjades ett vattenledningsarbete som skulle förse en springbrunn i Kungsträdgården med vatten från sjön Träsket i nordöstra Stockholm, en sträcka på cirka två kilometer fågelvägen.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholms_fontäner_och_dammar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Göteborgs_botaniska_trädgård

Exempel på användning av ordet "springbrunnar" i meningar

Springbrunnar är en böjningsform av ordet springbrunn, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur springbrunnar kan användas i en mening.


  1. Det var med sina springbrunnar och grottor en sevärdhet i staden och besökt av många, men förstördes under andra världskriget.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Joseph_Furttenbach

Exempel på användning av ordet "springbrunnen" i meningar

Springbrunnen är en böjningsform av ordet springbrunn, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur springbrunnen kan användas i en mening.


  1. Den första fontänen, även kallad springbrunnen, byggdes på 1690-talet i Kungsträdgården.


  2. Själva springbrunnen eller fontänen bestod enligt en inventarieförteckning från 1741 av en stor skruf eller språng af koppar med ungefär 170 pipor.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholms_fontäner_och_dammar

Synonymer till springbrunn

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet springbrunn följande synonymer: fontän.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ springande punkten springer ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet springbrunn som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "springbrunn" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "springbrunn" i ett större sammanhang.