I en mening

Använda specialdomstolen i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet specialdomstolen, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet specialdomstolen i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "specialdomstolen".

Exempel på användning av ordet "specialdomstolen" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet specialdomstolen kan användas i en mening.


  1. Förhören av de katalanska regeringsmedlemmarna sker i specialdomstolen Audiencia Nacional.


  2. Arbetet med specialdomstolen påbörjades i samband med att Lomé-avtalet kollapsade i slutet av juni år 2000.


  3. Åtalet är det första i sitt slag från specialdomstolen, men kommer att ses över av en domare som i sin tur bestämmer om man ska gå vidare.


  4. Den 2 november häktade specialdomstolen Audiencia Nacional nio avsatta eller avgångna katalanska ministrar för uppror och uppvigling brott som kan ge upp till 30 års fängelse.


  5. Riksåklagaren José Manuel Maza har väckt begäran i två instanser: ett mål i specialdomstolen Audiencia Nacional och ett annat i Högsta domstolen, rapporterar tidningen El País.


  6. Kataloniens ex-regionpresident Carles Puigdemont stannade i Belgien, men åtta ministrar ur hans avsatta regering inställde sig i dag i Madrid för att vittna inför specialdomstolen Audiencia Nacional.


  7. Enligt domaren vid specialdomstolen Audiencia Nacional har hon beordrat att de nio före detta katalanska ministrarna som framträdde inför domstolen på torsdagen ska hållas häktade, rapporterar Reuters.


  8. Den 2 november häktade specialdomstolen Audiencia Nacional åtta av de avsatta katalanska ministrarna samt en som nyligen avgått misstänkta för bland annat uppror och uppvigling brott som kan ge upp till 30 års fängelse.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/katalanska-separatister-vagrar-vittna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Inbördeskriget_i_Sierra_Leone, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kosovos-president-kan-atalas-for-krigsbrott, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/katalonien-valjer-vag-pa-nytt, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ra-vill-atala-katalansk-regering, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/spanska-riksaklagaren-utfardar-arresteringsorder-for-carles-puigdemont, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/puigdemont-stannar-i-belgien-till-efter-nyvalet

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ specialdomstol specialeffekten ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet specialdomstolen som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "specialdomstolen" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "specialdomstolen" i ett större sammanhang.