I en mening

Använda sort i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet sort, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet sort i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "sort". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet sort kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är sorten, sortens, sorter, sorterna, sorternas, sorters och sorts. Om du klickar på den böjning av ordet sort som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "sort" i meningar

Sort är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sort kan användas i en mening.


 1. Varje sort har sin egen smak och doft.


 2. Sudan, den sista hanen av sin sort har dött.


 3. En nyligen upptäckt populär sort är Cat Mountain King.


 4. En läckrare röd-lila sort och en lägre ansedd grön-gul.


 5. Är det en uppfödning eller nån sorts sort sponsring (som typ HM)?


 6. I en brukad skog är nästan alla träd av samma sort och lika gamla.


 7. De få som fått licenser har tvingats importera frön av en mindre potent sort.


 8. Romanerna är ofta bildningsromaner av liknande sort som Cornelia von Levetzows.


 9. Vasaloppet är allas vår idrottsklassiker en gemensam upplevelse av finaste sort.


 10. Konstverket är gjort i glas och är, enligt konstnären själv, den första av sin sort.


 11. Historien blir än märkligare när man noterat att detta inte är det första fyndet av sin sort.


 12. Alla var överens: nog är det cannabisplantor, som oavsett sort kräver tillstånd för att få odlas.


 13. Han uppbar nu titeln sekhenu-akh (präst över de döda) och var även en administratör av någon sort.


 14. Denna sort odlas i Ecuador och dess smakegenskaper och arom anses likvärdig med världens bästa bönor.


 15. När paprikan är omogen har den en grön färg, som beroende på sort får olika färg när den blivit mogen.


 16. Trumman är det tidigaste kända exemplaret av sitt slag och dess trumpinne är av en tidigare okänd sort.


 17. Men det verkar vara en sort som används för ”rekreation”, konstaterar Henrik Sundberg på länsstyrelsen.


 18. Om det kommer provokationer så kommer en reaktion av strängaste sort, som förra veckan, säger han enligt BBC.


 19. Det fanns stora matförråd ombord på Örnen, dock av en sort som mer lämpade sig för ballongfärd än fotvandring.


 20. Det är aptitlig läsning, rapp och precis amerikansk journalistprosa av bästa sort, fantastiskt djupt researchad.


 21. Detta har i viss mån även drabbat skalden själv, som ibland ansetts vara en suput av samma sort som sina skapelser.


 22. Finns det vissa typer av intyg som är av enkel sort som skulle kunna förberedas så att läkarna inte behöver lägga lika mycket tid?


 23. Att det är cannabis sativa betyder inte nödvändigtvis att detta är en sort som innehåller aktiva substanser, som man alltså gör marijuana av.


 24. Storbritanniens premiärminister Theresa May har sagt att prover från platsen visar spår från ett nervgift av en sort som utvecklades i Sovjetunionen.


 25. Några av bakterierna i hundmaten som granskades, var av samma sort som man har hittat hos sjukhuspatienter i Storbritannien, Tyskland och Nederländerna.


 26. En annan sort, oftare använt som en ädelsten, är aventurinfältspat eller solsten som finns som rödaktiga spaltmassor i gnejs på Tvedestrand i södra Norge.


 27. Det är den första röstningen av någon sort i länet sedan pandemin startade, och kommunen uppger att de arbetar intensivt med att göra röstningen smittsäker.


 28. Vid ny- eller omplantering av en vingård måste tillverkaren bestämma sig för vilken druvsort som skall odlas, och vilken klon av denna sort som skall utnyttjas.


 29. Till exempel är får enligt en studie från 1998 som undersökte proteingruppen cytochrom b (en sort transmembranproteiner) närmast släkt med oxgemsen (Budorcas taxicolor).


 30. Lagen skulle innebära ett förbud mot halvautomatiska vapen av den sort som användes av den misstänkte terroristen för attentaten mot två moskéer i Christchurch tidigare i mars.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Durian, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sista-vita-noshorningshanen-ar-dod, https://sv.wikipedia.org/wiki/Medeltidens_mat, https://www.svt.se/sport/ridsport/se-kuren-fran-sweden-international-horse-show, https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/striden-om-den-svenska-skogen-naturliga-skogar-haller-pa-att-forsvinna, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lesotho-legaliserar-odlande-av-medicinsk-marijuana, https://sv.wikipedia.org/wiki/Johanne_Schjørring, https://www.svt.se/sport/langdskidor/vasaloppet-rattighet-svt-2028, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/se-musikerns-reaktion-pa-glasinstrumentet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/en-trettonde-mansklig-fot-hittad-pa-kanadensisk-strand, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/har-vaxer-cannabisplantorna-i-cafeets-blomlador-i-centrala-vasteras-sag-ytterst-valmaende-ut, https://sv.wikipedia.org/wiki/Amka, https://sv.wikipedia.org/wiki/Choklad, https://sv.wikipedia.org/wiki/Grönsaker, https://sv.wikipedia.org/wiki/Mary_Rose, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-oroligheter-i-gaza-2, https://sv.wikipedia.org/wiki/Andrées_polarexpedition_1896–1897, https://www.svt.se/kultur/trump-visade-att-logn-kan-fungera-lika-bra-som-sanning-maggie-habermans-biografi-ar-ruskig-och-rolig, https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Michael_Bellman, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/bup-lakare-tar-emot-fa-patienter-per-dag-genomsnittet-ar-for-lagt, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/botanikern-rycker-in-och-analyserar-plantorna, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-pekar, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forskare-varnar-antibiotikaresistenta-bakterier-i-hundmat, https://sv.wikipedia.org/wiki/Oligoklas, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/varmdo-rostar-om-skolorna-pa-sondag, https://sv.wikipedia.org/wiki/Vinproduktion, https://sv.wikipedia.org/wiki/Får, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stort-stod-for-skarpt-vapenlag-i-nya-zeeland

Exempel på användning av ordet "sorten" i meningar

Sorten är en böjningsform av ordet sort, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sorten kan användas i en mening.


 1. Sedan dess har sorten praktiskt taget försvunnit från marknaden.


 2. Forastero är den mest odlade sorten, med uppåt 90% av produktionen.


 3. Av Södermalms cirka 300 kvartersnamn tillhör drygt 50 den äldsta sorten.


 4. Den har verkligen exploderat, den invasiva sorten, som är signalkräftan.


 5. Den vanligaste sorten Sanguinello skördas på Sicilien under februari–mars.


 6. Det är en 'trader' av den gamla hårda sorten, den vilda och ädla, det gäller.


 7. Här odlas bland annat muscat, som är söta vita viner med smak av sorten muskat.


 8. Dock kan onlineundersökningar av den sorten enkelt manipuleras av bottar, skriver AP.


 9. Julklapparna är som i Sverige ofta av den dyrare sorten och får oftast texten: Wesołych Świąt..


 10. En rad länder är även villiga att skicka toppmoderna stridsvagnar av sorten Leopard till Ukraina.


 11. Krister Svan, kommunikationschef på Varbergs kommun, bekräftar att de hittat bakterier av sorten E.


 12. Criollo är en kakaosort med runda och lätt färgade bönor som generellt sett anses vara den finaste sorten.


 13. Detta är första fallet av den här sorten i Halland, säger åklagare Sonja Seligmann till SVT Nyheter Halland.


 14. Vi investerar mycket i team och teknologi som ska hjälpa oss att hitta och radera innehåll av den här sorten.


 15. I Grekiska fastlandet odlas även vindruvor av sorten savatiano, som används bland annat för att göra retsina på.


 16. Den sista huvudsakliga sorten, trinitario, är en hybrid mellan de två förestående och säljs i relativt små mängder.


 17. Men en bankrusning behöver inte vara av den traditionella sorten, som de som vi såg på 30-talet eller i samband med finanskrisen.


 18. Fjärilar av sorten ekprocessionsspinnare förekommer däremot tillfälligt i Sverige, men är inte giftg och reproducerar sig inte här.


 19. Rickard Rakell stod för två mål när hans Pittsburgh besegrade Philadelphia med 4-2, men det ena målet var av den märkligare sorten.


 20. Inte nog med att han alltid är i nyheterna, han är inte sorten som kliver tillbaka utan den som inleder en ny valkampanj så snart han lämnat Vita huset.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Magnum_Bonum, https://sv.wikipedia.org/wiki/Choklad, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvartersnamn_i_Stockholm, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/gratis-kraftfiske-lockade-barnfamiljer-i-falun--pzyoeu, https://sv.wikipedia.org/wiki/Blodapelsin, https://sv.wikipedia.org/wiki/Balladen_om_Gustaf_Blom_från_Borås, https://sv.wikipedia.org/wiki/Grekiska_köket, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/avstangda-twitteranvandare-far-komma-tillbaka, https://sv.wikipedia.org/wiki/Polen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svenska-stridsvagnar-kanske-viktigare-an-archer, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/varbergs-kommun-har-hittat-spar-av-bajsbakterier-vid-kasa-badplats, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/ska-ha-tvingat-minderarig-att-tigga-i-varbergs-kommun, https://www.svt.se/kultur/meta-stams-for-hatiska-inlagg-facebook-instagram-etiopien-tigray, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ekonomipristagaren-har-kan-nasta-finanskris-dyka-upp, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/giftiga-larver-lamslar-tyskland, https://www.svt.se/sport/ishockey/article39225167.svt, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/varldskomikern-trevor-noah-donald-trump-ar-inte-typen-som-lamnar

Exempel på användning av ordet "sortens" i meningar

Sortens är en böjningsform av ordet sort, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sortens kan användas i en mening.


 1. Den verkliga sortens storhet.


 2. Det ska vara den sortens teater här.


 3. Kommer vi att få den rätta sortens brexit?


 4. Vi tar den sortens uppgifter på stort allvar.


 5. Djupet är för stort för den här sortens ubåt.


 6. Vi har kämpat i årtionden mot den här sortens nonsens.


 7. Kommer centret kunna förhindra den här sortens attacker?


 8. Piper godtog den här sortens hjälp men avvisade direkta mutor.


 9. Pengarna förskjuts från riktig musik till den här sortens ljud.


 10. Det är den bästa sortens träning för oss, att hitta riktiga minor.


 11. Den sortens majoritet skulle kunna ge stöd för en ny regering också.


 12. Det är den sortens område där vi alla hjälper varandra så gott vi kan.


 13. Det är den gemensamma faktorn som håller ihop den här sortens grupper.


 14. Men jag är tveksam att vi ska ha den sortens budskap när det är match.


 15. ”Moderata ungdomsförbundet ser allvarligt på den här sortens uppgifter.


 16. Den här sortens kultur handlar om att stänga ute det man inte tycker om.


 17. Han tror också att den här sortens händelser kommer att öka i framtiden.


 18. Nu kan den sortens smått astronomiska summor komma upp till ytan på nytt.


 19. Vår övergripande linje är att det är bra med den sortens frihandelsavtal.


 20. Denna sortens dynamikskifte användes av Nirvana under flera av deras låtar.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/applader-nar-mccains-dotter-holl-tal-pa-begravningen, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/sista-pjasen-pa-fredriksdal-for-eva-rydberg-oklart-vem-som-tar-over, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tories-vinnare-enligt-vallokalsundersokningen, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kristersson-vi-tar-den-sortens-uppgifter-pa-allvar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/omfattande-sokoperation-efter-forsvunna-indonesiska-ubaten, https://www.svt.se/sport/fotboll/fifa-presidenten-infantino-sagas-efter-brandtalet-till-kvinnor-sa-himla-daligt, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fra-om-cyberattacken-mot-coop-vi-kommer-att-se-fler-attacker-av-den-har-typen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Piper_(1647–1716), https://www.svt.se/kultur/ny-forskning-spotifys-betalning-inte-samre-an-skivbolagstiden, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/natofartyg-ska-roja-minor-utanfor-faro, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/busch-vi-ar-for-forslaget-men-rostar-bort-lofven-anda, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-bodde-misstankte-garningsmannen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/extremistforskaren-inte-unikt-for-tyskland, https://www.svt.se/sport/fotboll/janne-andersson-det-basta-vore-kanske-om-alla-lag-akte-dit, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/m-ledamot-utreds-for-olampligt-sexuellt-beteende, https://www.svt.se/kultur/kritiken-mot-folk-och-forsvar-okar-ledarskribent-hoppar-av, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/johnson-och-johnson-malas-upp-som-hjarnan-bakom-usa-s-opioidepidemi, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-forhandlar-handelsavtal-med-latinamerika, https://sv.wikipedia.org/wiki/Come_as_You_Are

Exempel på användning av ordet "sorter" i meningar

Sorter är en böjningsform av ordet sort, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sorter kan användas i en mening.


 1. Sinnesceller finns av olika sorter.


 2. Det finns många olika sorter av äpplen.


 3. Hittills har vi hittat 100 sorter på månen.


 4. Olika sorter tar också olika lång tid på sig.


 5. Zappa var öppen för influenser av alla sorter.


 6. Framför allt upplevelser utomhus av olika sorter.


 7. I Thailand finns det över 200 sorter av stinkfrukt.


 8. Pioner odlas i en mängd olika sorter som prydnadsväxter.


 9. Det var fyra-fem olika sorter så det skulle passa allihopa.


 10. Bofinkens föda består av bär, insekter och frön av alla sorter.


 11. Frukter av olika arter eller sorter kan ha märkbart olika smaker.


 12. Marijuana och hampa är två olika sorter av plantan cannabis sativa.


 13. Om fler än tre sorter ingår får benämningen blandad frukt användas.


 14. Arten har sedermera genom förädling resulterat i många olika sorter.


 15. Bönan används nästan uteslutande tillsammans med olika andra sorter.


 16. Bättre sorter kan vid bra årgångar utvecklas under decennier på flaska.


 17. Det finns över 100 sorter att välja på, säger Torsten Lindberg, pomolog.


 18. Det är väl en trend, det kommer nya sorter hela tiden, säger Robin Larsson.


 19. Födan består av frukt, huvudsakligen fikon, men också andra sorter som durian.


 20. Weibulls sorter kom även i betydande omfattning att odlas även i främmande länder.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sinnesorgan, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/kan-du-gissa-applet, https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/naturfynden-pa-manen-sex-mineraler-ar-helt-nya-for-oss--frjgh1, https://sv.wikipedia.org/wiki/Grönsaker, https://sv.wikipedia.org/wiki/Frank_Zappa, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/uppsving-for-upplevelser-utomhus-i-sommar-valdigt-gladjande, https://sv.wikipedia.org/wiki/Durian, https://sv.wikipedia.org/wiki/Pionsläktet, https://www.svt.se/sport/fotboll/ovantade-bilderna-efter-matchen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Bofink, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/botanikern-rycker-in-och-analyserar-plantorna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Marmelad, https://sv.wikipedia.org/wiki/Choklad, https://sv.wikipedia.org/wiki/Vinproduktion, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/sa-odlar-du-for-maxad-appelskord-kombinera-olika-sorter--j2y0g4, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/kraftig-okning-av-energidrycker-dricker-cirka-fem-i-veckan, https://sv.wikipedia.org/wiki/Rödstrupig_barbett, https://sv.wikipedia.org/wiki/W._Weibull_AB

Exempel på användning av ordet "sorterna" i meningar

Sorterna är en böjningsform av ordet sort, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sorterna kan användas i en mening.


 1. I Vietnam har flera av de största sorterna kommit fram på samma sätt.


 2. De enskilda arterna och sorterna har olika egenskaper och anpassningar.


 3. Båda sorterna av undernäring kan göra opportunistiska infektioner dödliga.


 4. De flesta sorterna har ett vanligt namn och ett kodnamn som börjar med ett "D".


 5. De berörda sorterna är ”Lingonbröd”, ”Linfröbröd” och ”Fullkornsbröd” av märket Matriket.


 6. Den som vill odla hampa måste förutom att ha gårdsstöd för det också välja en av de sorterna som är godkända av EU.


 7. Olika sorter är olika mycket uppskattade av konsumenterna, vilket har lett till väldigt olika priser för de olika sorterna.


 8. Den kallas för "halvblod", eftersom köttet inte accentueras i röd pigmentering lika mycket som med sorterna Moro och Sanguinello.


 9. I Malaysia finns det fler än 100 registrerade sorter och flera av de större sorterna har identifierats vid tävlingar som hålls vid den årliga malaysiska jordbruks- och hortikulturfestivalen.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Durian, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/bambu-och-blaregn-per-knacker-vaxtzonen-i-gavle--wu7e6m, https://sv.wikipedia.org/wiki/Läkare_utan_gränser, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/brod-aterkallas-kan-innehalla-plast, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/har-vaxer-cannabisplantorna-i-cafeets-blomlador-i-centrala-vasteras-sag-ytterst-valmaende-ut, https://sv.wikipedia.org/wiki/Blodapelsin

Exempel på användning av ordet "sorternas" i meningar

Sorternas är en böjningsform av ordet sort, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sorternas kan användas i en mening.


 1. De olika sorternas tantra kan dock delas upp på många fler sätt än i fyra delar.


 2. En av de vanligaste sorternas växtfossil är kompressionsfossilerna, där ett blad eller någon annan tillplattad del av en växt ligger pressad mellan ett par sedimentlager och är bevarat i form av en kolhinna.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Tibetansk_buddhism, https://sv.wikipedia.org/wiki/Paleobotanik

Exempel på användning av ordet "sorters" i meningar

Sorters är en böjningsform av ordet sort, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sorters kan användas i en mening.


 1. Spelet har flera sorters fiender.


 2. Det finns olika sorters faunapassager.


 3. Alla sorters ormar är fridlysta i Sverige.


 4. Zappa arbetade med många sorters gitarrljud.


 5. Spelet innehåller två sorters specialnivåer.


 6. Här rör sig alla sorters människor hela tiden.


 7. Det övas med många olika sorters vapen på banan.


 8. För kommunikationen har de tre olika sorters läten.


 9. Nymfer tar alla sorters byten de klarar av att fånga.


 10. Några svampar inom kärren är olika sorters skivlingar.


 11. Hunden ska klara såväl olika sorters terräng som vatten.


 12. Veckelbjörnar hittar alla sorters föda i trädens kronor.


 13. Under samma tid har han sett sju sorters grodor utrotas.


 14. Det finns omkring 200 olika sorters körsbärsträd i Japan.


 15. Förutom läskedryckerna, är olika sorters juice mycket vanliga.


 16. Det är alla sorters människor som ringer, säger Marie Nilsson.


 17. Det fanns även en mängd olika sorters knivar, slevar och rivjärn.


 18. I USA finns det flera sorters sätt att rösta som kan ske via post.


 19. De kan föredra mjuka kläder, bekanta dofter eller vissa sorters mat.


 20. Ormar har bara tre sorters ben: ben i kraniet, ryggkotor och revben.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Bioshock_Infinite, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/e18, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/manga-ormmoten-men-inte-fler-ormar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Frank_Zappa, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sonic_the_Hedgehog_3, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svenska-kyrkan-i-london-efter-terrordadet-det-finns-en-storre-oro-och-den-plockar-vi-upp, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/article39213335.svt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Manvarg, https://sv.wikipedia.org/wiki/Trollsländor, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kärr, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jaktprov_i_Sverige, https://sv.wikipedia.org/wiki/Veckelbjörn, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/mannen-som-kan-tala-med-grodor-fruktar-deras-tystnad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/varen-pa-plats-i-japan-tokyos-korsbarstrad-blommar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Grekiska_köket, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/skenande-kostnader-skapar-ko-hos-skuldradgivare-i-boden, https://sv.wikipedia.org/wiki/Medeltidens_mat, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/postrostning-i-usa-sa-fungerar-det, https://sv.wikipedia.org/wiki/Aspergers_syndrom, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ormar

Exempel på användning av ordet "sorts" i meningar

Sorts är en böjningsform av ordet sort, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sorts kan användas i en mening.


 1. En sorts genomsnittskommun.


 2. Bara det är rätt sorts teknik.


 3. Det här är en sorts utpressning.


 4. Har han begått någon sorts brott?


 5. Det var nåt sorts chocktillstånd.


 6. Men vilken sorts cannabis är det?


 7. Ayases kamas är en sorts flygfisk.


 8. Hon är en sorts fixstjärna just nu.


 9. De ska fungera som en sorts rörpost.


 10. CNO är en sorts informationsoperation.


 11. Det beror på vilket sorts krig det blir.


 12. Grindmatris är en sorts integrerad krets.


 13. Det blir en sorts terapi, säger Patrik Alm.


 14. Det här är en sorts utpressning, säger han.


 15. Vad är det för sorts komponenter som saknas?


 16. I höst ska någon sorts kaka komma ut ur ugnen.


 17. En annan sorts förmörkelse är månförmörkelsen.


 18. Målet borde väl komma in på nån sorts lista va?


 19. Dels rörhinna, en sorts tång som är fullt ätlig.


 20. De flygs nämligen med en speciell sorts glasögon.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ett-ar-till-val-svt-tar-tempen, https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/arets-storsta-borsintroduktion-arm, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trumps-tidigare-radgivare-turkiets-behandling-av-sverige-skal-att-utesluta-landet-ur-nato, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/i-exakt-det-har-ogonblicket-fick-de-reda-pa-att-filmen-gors, https://www.svt.se/kultur/kommupoeten-efter-drevet-projektets-overlevnad-stod-pa-spel, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/botanikern-rycker-in-och-analyserar-plantorna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Yokohama_kaidashi_kikō, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-kannaren-om-kvinnorna-som-utmanar-trump, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/elon-musks-forsta-testtunnel-for-hypersnabb-trafik-oppnad, https://sv.wikipedia.org/wiki/Computer_Network_Operations, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stall-dina-fragor-till-mellanosternexperten, https://sv.wikipedia.org/wiki/Grindmatris, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/patrik-och-anna-bodde-pa-hotellet-det-var-overkligt, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/scania-stoppar-produktionen-1, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/efter-branden-nu-byggs-polarbrods-fabrik-i-alvsbyn-upp-igen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Solen, https://www.svt.se/sport/fotboll/fotbolls-em-28-juni, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/framtidens-mat-havskoloni, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-vapnet-i-ukraina-racingdronare

Synonymer till sort

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet sort följande synonymer: art, genre, kategori, ras, slag, typ och kvalitet.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ sorsogonense sortera ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet sort som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "sort" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "sort" i ett större sammanhang.