I en mening

Använda sommardäck i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet sommardäck, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet sommardäck i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "sommardäck". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet sommardäck kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är sommardäcken. Om du klickar på den böjning av ordet sommardäck som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "sommardäck" i meningar

Sommardäck är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sommardäck kan användas i en mening.


  1. Från den första april får du använda sommardäck på bilen.


  2. Men att köra med sommardäck i slask och is är inte att rekommendera.


  3. En av de saker som först kontrolleras är om bilarna har sommardäck eller vinterdäck.


  4. I morgon avgörs SM i rallysprint i Falköping där arrangören idag jobbat hårt för att förarna ska kunna köra med sommardäck trots vinterväder.


  5. Dubbfria vinterdäck som anpassats för nordiska vinterförhållanden ger omkring 15 procent längre bromssträcka på asfalt om sommaren, om man jämför med sommardäck.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/article39215571.svt, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/anstormning-till-dackverkstader-vi-har-klamt-in-60-bilar-idag, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/har-stoppas-bilisterna-i-dackrazzia-bra-att-fa-koll, https://www.svt.se/sport/rally/rallysprinten-i-sm-veckan-kors-med-sommardack-i-vintervader, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/vinterdack-vanliga-vid-dodsolyckor-sommartid

Exempel på användning av ordet "sommardäcken" i meningar

Sommardäcken är en böjningsform av ordet sommardäck, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sommardäcken kan användas i en mening.


  1. Nu är det lagligt att sätta på sommardäcken på bilen.


  2. Och mestadels handlar det om kunder som vill byta sommardäcken på cykeln till motsvarande vintervariant.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/article39215571.svt, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/rusning-till-cykelverstan-nar-vintern-slog-till-manga-som-vill-byta-nu

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ sommardygn sommarentreprenörer ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet sommardäck som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "sommardäck" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "sommardäck" i ett större sammanhang.