I en mening

Använda snedvridning i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet snedvridning, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet snedvridning i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "snedvridning". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet snedvridning kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är snedvridningar. Om du klickar på den böjning av ordet snedvridning som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "snedvridning" i meningar

Snedvridning är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur snedvridning kan användas i en mening.


  1. Tidigare har Storbritannien och EU tillsammans skrivit att man ska upprätthålla en gemensam standard för att inte skapa snedvridning av konkurrensen.


  2. Dagens förhör är en del av den undersökning som pågått i mer än ett år och som handlar om snedvridning av konkurrens och teknikjättarnas dominans på marknaden.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/brittiska-medborgare-ska-fa-valja-eu-regler-landet-ska-ignorera, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/apple-amazon-facebook-google-i-historiskt-kongressforhor

Exempel på användning av ordet "snedvridningar" i meningar

Snedvridningar är en böjningsform av ordet snedvridning, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur snedvridningar kan användas i en mening.


  1. Unionens konkurrensregler syftar till att motverka snedvridningar i konkurrensvillkoren mellan medlemsstaterna genom bland annat strikta villkor för när och hur de får ge statsstöd eller ha monopol.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Europeiska_unionen

Synonymer till snedvridning

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet snedvridning följande synonymer: metodfel, skevhet, bias och systematiskt fel.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ snedvridet snegla ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet snedvridning som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "snedvridning" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "snedvridning" i ett större sammanhang.