I en mening

Använda smörja i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet smörja, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet smörja i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "smörja". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet smörja kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är smörjan. Om du klickar på den böjning av ordet smörja som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "smörja" i meningar

Smörja är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur smörja kan användas i en mening.


  1. Men när ni badar, tänk på att smörja in er.


  2. Linfröolja användes för att smörja grillade pajer.


  3. Däremot har många av dem en ganska kort verkningstid och man måste smörja sig igen, säger Jan O.


  4. Om det nu är så att man kan få det genom att smörja det på läpparna eller kyssas så är det ju inte oväntat.


  5. De stora mängder röd saliv som komodovaranen producerar hjälper till att smörja maten men sväljprocessen är ändå en väldigt långsam process (15–20 minuter för att svälja en get).


  6. En lista över nödvändig utrustning sammanställdes till 1 augusti och inkluderade förutom de kraftiga trossarna, gångspel, tjugo taljor och enorma mängder talg för att smörja repen.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vader-10, https://sv.wikipedia.org/wiki/Grekiska_köket, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/slipp-mygg-basta-myggbekampare-som-fungerar, https://www.svt.se/sport/dopning/antidopning-sverige-inget-nytt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Komodovaran, https://sv.wikipedia.org/wiki/Mary_Rose

Exempel på användning av ordet "smörjan" i meningar

Smörjan är en böjningsform av ordet smörja, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur smörjan kan användas i en mening.


  1. Rapporter finns att fiskare, som rensat redskap från smörjan drabbats av allergiska reaktioner.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Rovvattenloppa

Synonymer till smörja

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet smörja följande synonymer: blaj, dynga, gallimatias, goja, inolja, nonsens, olja, skitprat, skräp och strunt.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ smörgåsbord smörjer ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet smörja som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "smörja" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "smörja" i ett större sammanhang.