I en mening

Använda smittsäkra i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet smittsäkra, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet smittsäkra i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "smittsäkra". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet smittsäkra kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är smittsäkrad. Om du klickar på den böjning av ordet smittsäkra som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "smittsäkra" i meningar

Smittsäkra är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur smittsäkra kan användas i en mening.


  1. Pengarna ska kunna bidra till ökad undervisning, bättre arbetsmiljö och föra att smittsäkra verksamheterna.


  2. Dock kan större publik än så tillåtas om anordnaren har möjlighet att dela upp utrymmet på arenan i sektioner med tillräckliga, smittsäkra avstånd.


  3. Kommunen skriver på sin hemsida att de arbetar intensivt för att smittsäkra folkomröstningen och att man följer Folkhälsomyndighetens restriktioner.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/skolan-far-nytt-miljonstod-sa-mycket-far-lanets-kommuner, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/1-500-personer-vantas-till-tunavallen-sa-ska-united-ta-emot-dem, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/varmdo-rostar-om-skolorna-pa-sondag

Exempel på användning av ordet "smittsäkrad" i meningar

Smittsäkrad är en böjningsform av ordet smittsäkra, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur smittsäkrad kan användas i en mening.


  1. År 2020 skapade Teater Sörmland en smittsäkrad version av Nyköpings Gästabud, med anledning av restriktionerna kopplade till covid-19 pandemin.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Nyköpings_gästabud

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ smittsäkert smittväg ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet smittsäkra som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "smittsäkra" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "smittsäkra" i ett större sammanhang.