I en mening

Använda småskrifter i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet småskrifter, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet småskrifter i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "småskrifter".

Exempel på användning av ordet "småskrifter" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet småskrifter kan användas i en mening.


  1. Han skrev även några småskrifter om fastigheter och trädgårdsanläggning.


  2. Fogelklou gav ut ett 30-tal böcker och flera småskrifter, varav fyra essäsamlingar med studier i filosofiska, religiösa, litterära ämnen och tre större arbeten om kristna mystiker.


  3. Vid faderns död 1809 tog han över boktryckeriet och blev därigenom utgivare av Lunds Weckoblad och Malmö Tidning (1812–1835), en publicistisk bana som han kompletterade med författande av småskrifter i diverse ämnen.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Herman_Richter, https://sv.wikipedia.org/wiki/Emilia_Fogelklou, https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Fredrik_Berling

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ småskola småskräp ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet småskrifter som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "småskrifter" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "småskrifter" i ett större sammanhang.