I en mening

Använda slå sönder i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till frasen slå sönder, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda frasen slå sönder i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "slå sönder".

Exempel på användning av frasen "slå sönder" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur frasen slå sönder kan användas i en mening.


 1. Istället gick han till sidlinjen och började slå sönder nästa racket.


 2. Vissa tog sig ut genom att slå sönder fönster, berättar passageraren Chris Karnes.


 3. Ett barn satt inlåst i en varm bil och man fick slå sönder en ruta för att få ut barnet ur fordonet.


 4. Därinne fanns redan en del av storsiidans medlemmar, som tagit sig in genom att slå sönder fönstren.


 5. Upprorsmän klättrar upp för byggnadsställningar för att komma in på andra våningen och slå sönder rutorna.


 6. Han har svårt att förstå vem eller varför någon eller några brutit sig in i kyrkan, i syfte att slå sönder.


 7. Då drog kvinnan plötsligt fram en kniv och började sticka hål i vinboxar, välta flaskor och slå sönder saker.


 8. Då bytte Färjestad ut målvakten Matt Tomkins som svarade med att gå bärsärk i båset och slå sönder en digital reklamskylt.


 9. Junis ångest blev bara värre och hon började slå sönder inredning och blev till slut inlåst på SiS, statens låsta ungdomshem.


 10. På filmen syns tre personer på cykel och elspark först passera för att sedan återvända och slå sönder fönstren med stora hammare.


 11. I den första nivån kastar Donkey Kong tunnor mot Mario som han måste hoppa över eller slå sönder med de släggor som finns utefter banan.


 12. Den andra nivån har ett antal transportband där det kommer cementbaljor åkandes som det gäller att hoppa över eller slå sönder med släggan.


 13. Polis och ambulans larmades på fredagseftermiddagen till platsen efter att två personer gått in på en restaurang och börjat slå sönder inredning.


 14. Mot slutet av musikvideon zoomar kameran in på en stillbild av Cobain när han håller på att slå sönder sin elgitarr och bilden övergår till myrornas krig och blir svart.


Källa: https://www.svt.se/sport/tennis/har-gor-stjarnan-en-trippel-krossar-tre-racketar-i-rad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/olyckstaget-korde-i-130-kilometer-i-timmen, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/barn-inlast-i-varm-bil-i-kalix-raddningstjansten-fick-sla-sonder-en-ruta, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kautokeinoupproret, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/asd-9, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/grov-skadegorelse-i-kyrka, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/gick-barsarkagang-pa-systembolaget-kvinna-doms-till-fangelse, https://www.svt.se/sport/ishockey/har-gar-farjestads-malvakt-barsark-efter-att-ha-blivit-utbytt, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/efter-svt-s-granskning-nu-far-juni-16-komma-hem, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/restaurang-ater-utsatt-for-skadegorelse-i-centrala-halmstad, https://sv.wikipedia.org/wiki/Donkey_Kong_(datorspel), https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/storre-brak-i-gamlestan-inredning-sonderslagen, https://sv.wikipedia.org/wiki/You_Know_You're_Right

Synonymer till slå sönder

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har frasen slå sönder följande synonymer: krossa och tillintetgöra.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ slå sig ner slå till ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för frasen slå sönder som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "slå sönder" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "slå sönder" i ett större sammanhang.