I en mening

Använda skymma i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet skymma, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet skymma i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "skymma".

Exempel på användning av ordet "skymma" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet skymma kan användas i en mening.


  1. De ansågs skymma husfasader och stråkvyn.


  2. Danska spelare ställer sig framför för att skymma Eriksen och den medicinska personalen.


  3. Då samlades laget i en ring omkring honom och räddningspersonalen för att skymma sikten.


  4. Gustav III:s staty lyftes upp på en hög, rund underbyggnad, så att viadukten inte skulle skymma konstverket.


  5. De kan vara omgivna av rester av den nebulosa de bildades ur, som emellanåt, mer eller mindre, kan skymma stjärnan.


  6. Majoriteten av de danska spelarna ställde sig i en halvcirkel framför för att skymma Eriksen och den medicinska personalen. .


  7. För att se norrskenet måste det vara mörkt, och klart väder eftersom molnen ligger på en mycket lägre höjd än norrskenet och kan skymma sikten.


  8. För att se norrskenet måste det vara mörkt, och dessutom klart väder eftersom molnen ligger på en mycket lägre höjd än norrskenet och kan skymma sikten.


  9. Stjärnorna är ofta omgivna av utstötta skal av gas och stoft, material som först kan öka stjärnans ljusstyrka för att sedan när stoftet kondenseras delvis skymma stjärnan.


  10. Samtidigt lyckades kronarmén klämma sig in och skymma sikten för den sachsiska högerflygeln söder om Kotot, som gav konsekvensen att sachsarna inte fick tillräckligt med manöverutrymme för att utföra sitt eget anfall.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/sa-har-halmstads-finrum-lyfts-bade-bildligt-och-bokstavligt, https://www.svt.se/sport/fotboll/fotbolls-em-12-juni, https://www.svt.se/sport/fotboll/danska-forbundet-presskonferens, https://sv.wikipedia.org/wiki/Stadsplanering_i_Gamla_stan, https://sv.wikipedia.org/wiki/Variabel_stjärna, https://www.svt.se/sport/fotboll/christian-eriksen-foll-ihop, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/norrsken-over-skane-under-sondagskvallen, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/norrskenspremiar-under-fredagsnatten, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Kliszów

Synonymer till skymma

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet skymma följande synonymer: blockera, förmörka och mörkna.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ skymfat skymmer ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet skymma som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "skymma" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "skymma" i ett större sammanhang.