I en mening

Använda skrädde i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet skrädde, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet skrädde i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "skrädde".

Exempel på användning av ordet "skrädde" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet skrädde kan användas i en mening.


  1. Ehrensvärd skrädde inte orden i sin skildring av musikerna:.


  2. Trumps hårda reaktion följdes upp på söndagen av presidentens rådgivare och två av dem skrädde inte orden:.


  3. Puigdemont skrädde inte orden och anklagade EU-ledarna för att stödja vad han kallar den spanske premiärministern Mariano Rajoys ”statskupp”.


  4. Wang Yi framträdde sida vid sida med amerikanen men skrädde inte orden när han kritiserade USA:s upptrappade tonläge rörande handel och på andra områden.


  5. Elever som överlevde den dödliga skolskjutningen på ett gymnasium i Parkland i Florida skrädde inte orden under en anti-vapendemonstration i delstaten på lördagen.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Thetis_och_Pelée, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-hoppar-av-g7-uttalande, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/puigdemont-eu-stodjer-statskupp, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/harda-ord-mellan-usa-och-kina, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/overlevande-efter-skolskjutningen-i-demonstration-mot-trump-och-vapenlobbyn

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ skräddarsy skrädderi ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet skrädde som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "skrädde" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "skrädde" i ett större sammanhang.