I en mening

Använda sköldpadda i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet sköldpadda, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet sköldpadda i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "sköldpadda". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet sköldpadda kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är sköldpaddan och sköldpaddor. Om du klickar på den böjning av ordet sköldpadda som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "sköldpadda" i meningar

Sköldpadda är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sköldpadda kan användas i en mening.


 1. Ao (鳌; 鰲; Áo) är en sköldpadda i kinesisk mytologi.


 2. En bortsprungen sköldpadda har hittats i Gottsunda.


 3. Orakelbensskrift på ett orakelben av bröstskölden från en sköldpadda.


 4. Bland annat har spår hittats efter en sköldpadda som levde vilt på platsen och spår efter uroxe eller visent.


 5. För bara två veckor sedan gjorde polisen en liknande efterlysning, även då gällde det en sköldpadda som traskat runt i Gottsunda.


 6. Fortsätter man genom Stora röda porten kommer man till Stelepaviljongen som är en paviljongbyggnad innehållande en hög stele som bärs av en sköldpadda av sten.


 7. Piper skänkte en stor sköldpadda från Spanien till Karl XI, som lät hovmålaren David Klöcker Ehrenstrahl måla av den och hänga upp tavlan i kungsgården i Kungsör.


 8. I parken finns tre konstverk uppställda: Bältespännarna av Johan Peter Molin (rest 1867), Yngling med sköldpadda av John Börjeson (rest 1884) och Fosterbröderna av Teodor Lundberg (rest 1891).


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Ao_(mytologi), https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/skoldpadda-aterigen-pa-rymmen-i-gottsunda, https://sv.wikipedia.org/wiki/Orakelbensskrift, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/det-ar-som-en-skattkista-for-en-arkeolog, https://sv.wikipedia.org/wiki/Minggravarna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Piper_(1647–1716), https://sv.wikipedia.org/wiki/Nationalmuseum_(byggnad)

Exempel på användning av ordet "sköldpaddan" i meningar

Sköldpaddan är en böjningsform av ordet sköldpadda, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sköldpaddan kan användas i en mening.


 1. Hur sköldpaddan kunde rymma är oklart.


 2. Just nu sitter sköldpaddan i karantän i skansen.


 3. Övriga centralgestalter i serien är den lättskrämde kaninen Lille Skutt och den kloke sköldpaddan Skalman.


 4. Uppringaren upptäckte djuret på vägen, men upptäckte snabbt att sköldpaddan vägde för mycket för att tas om hand.


 5. Upphittaren har blivit uppmanad att komma in till polisstationen och lämna in sköldpaddan, vilket ännu inte gjorts.


 6. En polispatrull åkte till platsen och de kunde snart lokalisera ägaren som hämtade tillbaka den förrymda sköldpaddan.


 7. Spelaren tar rollen som kaninen Jazz (eller hans bror, Spaz) som ska besegra den ondskefulle sköldpaddan Devan Shell.


 8. Indomalajisk flodsköldpadda är en av de största sötvattenssköldpaddorna i Sydöstasien och ryggskölden kan då sköldpaddan är fullvuxen mäta upp till 80 centimeter.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/jatteskoldpadda-pa-rymmen-polisen-fick-gripa-in, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/skoldpadda-hittades-pa-e4-vid-sodertalje-far-hem-pa-skansen--q0ntmz, https://sv.wikipedia.org/wiki/Bamse, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/skoldpadda-aterigen-pa-rymmen-i-gottsunda, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jazz_Jackrabbit_2, https://sv.wikipedia.org/wiki/Indomalajisk_flodsköldpadda

Exempel på användning av ordet "sköldpaddor" i meningar

Sköldpaddor är en böjningsform av ordet sköldpadda, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur sköldpaddor kan användas i en mening.


 1. Mauremys är ett släkte av sköldpaddor.


 2. Men sköldpaddor är snabbare än vad man tror, säger Sara Andersson.


 3. Fler än 8 000 sköldpaddor drabbades av köldparalys i Texas enligt AP.


 4. Korparna jagar unga sköldpaddor, som har mjuka skal och rör sig långsamt.


 5. Men även fynd av fossila hajtänder, sköldpaddor och jätteödlor har gjorts.


 6. Enligt nyhetsbyrån AP hittades över 8 000 sköldpaddor som paralyserats av köld.


 7. I Tropikhuset finns också två dammar med olika fiskar samt rödörade sköldpaddor.


 8. Upp emot 5000 sköldpaddor ska hittills ha räddats och tagits till varmare lokaler.


 9. Men sköldpaddor kan vara betydligt snabbare än vad man tror, säger Sara Andersson.


 10. Västra kustlinjen har långa vita sandstränder som varit kläckningsplatser för sköldpaddor.


 11. Och några av de tusentals sköldpaddor som paralyserades har nu kunnat återvända till havet.


 12. Det var personal på ett center för sköldpaddor i italienska Lipari som larmade kustbevakningen.


 13. Och nästan dubbelt så många som det tidigare rekordet i Florida 2010 när 4 613 sköldpaddor hittades.


 14. Med sin kraftiga tänder kan de inte bara bryta sönder större benbitar utan även skal av sköldpaddor.


 15. Podomys floridanus lever i underjordiska bon som skapades av andra djur, till exempel av sköldpaddor.


 16. Vissa sköldpaddor är chippade, så det kan ha varit orsaken till att ägaren kunde hittas, säger Sara Andersson.


 17. Jättemysksköldpaddor (Staurotypus) är ett släkte av sköldpaddor som beskrevs av den tyske zoologen Johann Georg Wagler 1830.


 18. Vid vissa kuster i Australien sätts hajnät upp trots kritik att ett stort antal delfiner och sköldpaddor dör på grund av näten.


 19. Filmer från Texas visar hur volontärer kämpar för att rädda tusentals sköldpaddor som paralyserats och flutit i land i extremkylan.


 20. Detta är helt oväntat beteende och har aldrig setts tidigare hos vilda sköldpaddor, säger zoologen Justin Gerlach som ledde studien.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Mauremys, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/jatteskoldpadda-pa-rymmen-polisen-fick-gripa-in, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-raddas-koldfrusna-skoldpaddorna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Korp, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ivö, https://sv.wikipedia.org/wiki/Göteborgs_botaniska_trädgård, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-kampar-de-for-att-radda-tusentals-skoldpaddor, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ko_Tarutao, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/valen-fast-i-fiskenat-raddas-av-kustbevakningen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hyenor, https://sv.wikipedia.org/wiki/Podomys_floridanus, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jättemysksköldpaddor, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hajattack-mot-flicka-i-kajak, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-attackerar-skoldpaddan-en-levande-fagel-forsta-gangen-det-fangas-pa-film

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ sköldmur sköldpaddsart ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet sköldpadda som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "sköldpadda" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "sköldpadda" i ett större sammanhang.