I en mening

Använda skolchef i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet skolchef, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet skolchef i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "skolchef".

Exempel på användning av ordet "skolchef" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet skolchef kan användas i en mening.


  1. Planen är att Junno tillträder som ny skolchef i början av december.


  2. Vi vill att vårt land ska vakna, säger områdets skolchef Mian Zulfiqar Ali.


  3. Det måste vi fundera över, säger Carina Uvenfeldt, skolchef på Varbergs kommun.


  4. Nu måste vi begränsa smittspridningen, säger Cecilia Axelsson, skolchef i Tranås kommun.


  5. I videon ovan berättar Peter Ekedahl, tf skolchef i Nyköping, hur skolledningen förbereder sig inför elevernas ankomst.


  6. Smittspridningen har skett i de här grupperingarna där de festat tillsammans, de visar smittspårningen, säger Cecilia Axelsson, skolchef i Tranås kommun.


  7. Smittspridningen är en hotande faktor, men att ha eleverna på distans är inte heller bra, säger Monica Widelund skolchef för gymnasiet i Eskilstuna kommun.


  8. Det blir Henrik Junno, idag gymnasiechef i Fagersta, som kommer axla rollen som ny skolchef i Skinnskatteberg, vilket nyhetssajten Fagersta Nyheter var först med att rapportera.


  9. Vi har beslutat nu på morgonen att de kommunala skolorna, både gymnasieskolor och grundskolor, skjuter upp skolstarten, säger Eva Levin, skolchef i Gävle kommun till P4 Gävleborg.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/han-blir-ny-skolchef-i-skinnskatteberg, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/efter-omfattande-razzior-100-000-barn-i-pakistan-far-byta-tungt-arbete-mot-skolgang, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/arbetsmiljloverket-backar-om-tvametersregel-pa-skolor, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/utbrott-av-covid-efter-fester-och-lager-skolstarten-skjuts-upp-i-tranas, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/skolchefen-uppmanar-eleverna-att-ta-vaccinet-varldsklass, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/sa-drabbar-regnovadret-gavleborg-folj-var-direktrapportering

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ skolbyggnad skolchefen ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet skolchef som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "skolchef" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "skolchef" i ett större sammanhang.