I en mening

Använda sjungs i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet sjungs, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet sjungs i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "sjungs".

Exempel på användning av ordet "sjungs" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet sjungs kan användas i en mening.


 1. I bestämda avsnitt sjungs exakt en ton per stavelse.


 2. En närbesläktad form är opera buffa, men där sjungs all dialog.


 3. Solveigs sång (Solveigs sang) sjungs av Solveig i den fjärde akten av Griegs Peer Gynt Op.


 4. Jugendlicher Bas(ung bas) betecknar en ung mans roll som sjungs av en bas, oberoende av ålder på sångaren.


 5. Den spelas inför varje hemmamatch då spelarna tågar in på planen och sjungs ofta även under matcherna av publiken.


 6. Doo wop (vars namn kommer från de ljud som sjungs i bakgrunden medan ledsångaren sjunger) förknippas också med USA.


 7. Dryckesvisan hos till exempel Bellman med sin lätt svarta humor och komiska figurer sjungs fortfarande på 2000-talet.


 8. Melodierna är formelbundna och sjungs med starkt markerad takt till dansens två steg till vänster och ett till höger.


 9. Carl-Einar Häckner har sedan 1997 haft en varieté på Stora scenen och sedan 2004 sjungs det allsång i Lotta Engbergs regi.


 10. I Norge sjungs Bellman huvudsakligen på svenska och i Finland och i baltstaterna är Bellmansvisor inte ovanliga som körstycken.


 11. Några exempel som ofta sjungs: Blott i det öppna, Måne och sol, De skall gå till den heliga staden och Det finns djup i Herrens godhet.


 12. Den engelska visan sjungs på flera andra språk, och även Tegnérs text och melodi sjungs i översättning, bland annat i andra nordiska länder.


 13. I låten "Borås, Borås" av Galenskaparna och After Shave sjungs raden "i postorder-skor och Algots-kostym gör jag entré i stora stan, Borås Borås".


 14. Inom opera är den lägsta tonen i standardrepertoaren för basar stora D, som sjungs av rollfiguren Osmin i Mozarts Enleveringen ur Seraljen, men få roller har toner under stora F.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Frank_Zappa, https://sv.wikipedia.org/wiki/Opera, https://sv.wikipedia.org/wiki/Peer_Gynt_(Grieg), https://sv.wikipedia.org/wiki/Basstämma, https://sv.wikipedia.org/wiki/Liverpool_FC, https://sv.wikipedia.org/wiki/Svensk_humor, https://sv.wikipedia.org/wiki/Färöarna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Liseberg, https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Michael_Bellman, https://sv.wikipedia.org/wiki/Britt_G._Hallqvist, https://sv.wikipedia.org/wiki/Bä,_bä,_vita_lamm, https://sv.wikipedia.org/wiki/Algots

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ sjungit sjunka ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet sjungs som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "sjungs" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "sjungs" i ett större sammanhang.