I en mening

Använda serieledande i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet serieledande, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet serieledande i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "serieledande".

Exempel på användning av ordet "serieledande" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet serieledande kan användas i en mening.


  1. Efter poängtappet mot Örebro förra veckan studsade serieledande Rosengård tillbaka.


  2. När Damallsvenskan återstartar efter OS har serieledande FC Rosengård en ny huvudtränare.


  3. Hallstaviklaget Rospiggarna tog en tung seger hemma mot serieledande Smederna i elitserien i speedway.


  4. United vann med 2-1 och gick upp på lika många poäng (13) som serieledande Liverpool efter fem spelade omgångar.


  5. I och med segern hakar Häcken på i toppen av den damallsvenska tabellen, som tvåa sex poäng bakom serieledande Rosengård.


  6. För att ta sig till förstaplatsen som innebär direkt avancemang behöver Sandviken ta in sex poäng på serieledande Brommapojkarna.  .


  7. Efter fyra spelade matcher befinner sig laget på en sjundeplats, visserligen med en match mindre spelad än fem av lagen ovanför och fem poäng upp till serieledande Real Madrid.


Källa: https://www.svt.se/sport/fotboll/rosengard-vaxjo, https://www.svt.se/sport/fotboll/slegers-leder-fc-rosengard-efter-raketkarriar-som-tranare, https://www.svt.se/sport/speedway/rospiggarna-besegrade-serieledande-smederna, https://www.svt.se/sport/fotboll/west-ham-manchester-united-premier-league, https://www.svt.se/sport/fotboll/hacken-orebro-2, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/sandvikens-if-pa, https://www.svt.se/sport/fotboll/barcelona-tappade-poang-mot-bottenlaget-kvitterade-i-90-e

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ seriekrock serieledare ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet serieledande som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "serieledande" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "serieledande" i ett större sammanhang.