I en mening

Använda sabotera i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet sabotera, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet sabotera i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "sabotera".

Exempel på användning av ordet "sabotera" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet sabotera kan användas i en mening.


 1. Talibanrörelsen har svurit att sabotera processen.


 2. Fundera över vad som kan försvåra eller sabotera dina planer.


 3. Talibanerna har svurit att sabotera processen även den här gången.


 4. Att någon försöker sabotera på det här sättet har jag aldrig upplevt.


 5. Danskarna fortsatte att göra räder längs Öresundskusten för att sabotera för svenskarna.


 6. Danskarna fortsatte göra flotträder längs Öresundskusten för att sabotera för svenskarna.


 7. Rowlings namn över på bokomslagen, andra försöker sabotera spelet genom att sprida hur det slutar.


 8. För att inte sabotera sina chanser till ett jobb eller en bostad ställer han upp på intervju anonymt.


 9. Grattis LMPT, ni har lyckats sabotera den första verkliga möjligheten till en bred opposition mot Macron.


 10. På söndagen fick museets vakter avlägsna en grupp människor som försökte sabotera installationen på nytt.


 11. Rojavakommittéernas Erdogandocka har fördömts i Turkiet och beskyllts för att sabotera Sveriges Natoprocess.


 12. Socialistledaren anklagar regelbundet oppositionen i landet för att sabotera landets ekonomi i maskopi med USA.


 13. Det är en skandal att ordföranden för COP gav oljestater som Saudiarabien utrymme att sabotera skyddet för klimatet.


 14. Det juridiska kaos som Brexit skulle kunna innebära kan lämna utrymme för grupper som vill sabotera det 20 år gamla fredsavtalet i Nordirland.


 15. Påståenden om att al-Assad-trogna är skyldiga till en klorinattack mot östra Ghouta, är en provokation som syftar till att sabotera ett eldupphör i enklaven, säger Lavrov.


 16. De största oljenationerna försöker sabotera de globala klimatförhandlingarna den anklagelsen kommer från Gebru Endalew, förhandlingschefen för världens 49 fattigaste länder.


 17. ”En tvåstatslösning måste diskuteras och förhandlas på grundval av suverän jämlikhet”, sa Erdogan som också anklagade den grekcypriotiska sidan för att sabotera fredssamtalen.


 18. Ron Hubbard misstänkte kunde innehålla enligt honom falsk information om honom och scientologin och som cirkulerades i syfte att misstänkliggöra och sabotera deras verksamhet.


 19. Kritiken mot meritsystemet grundas på att det leder till en ämbetsmannaklass utan kontakt med folkviljan, och att personalen i teorin kan sabotera politiken av ideologiska skäl.


 20. Han uppgav också att en annan möjlig orsak skulle kunna vara att hustrun, som själv var en erfaren fallskärmsinstruktör, valt att sabotera sin egen fallskärm för att avsluta sitt eget liv.


 21. Enligt uppgifter till tidningen verkade varningarna få viss effekt Vita huset uppfattade det som att Moskva drog tillbaka möjliga planer på att sabotera den amerikanska röstningsproceduren.


 22. Jag tror det är en kupp av den sydkoreanska presidenten, att han ringde till USA:s president Donald Trump efter nyårstalet eftersom han var orolig för att Nordkorea skulle försöka sabotera OS.


 23. Jemens utrikesminister Khaled Alyemany anklagade då Huthirebellerna för att försöka sabotera samtalen och krävde att FN blir mer bestämt när det gäller att få den andra sidan till förhandlingsbordet.


 24. Cyberattackens syfte är inte att komma åt personuppgifter eller annan data enligt Fabian Mogren, utan det är att sabotera och hindra funktionen av datorn eller maskinen där mjukvaran finns installerad.  .


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/afghanistan-mot-val-i-valdets-skugga, https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/snus-under-graviditeten-okar-risken-for-plotslig-spadbarnsdod, https://www.svt.se/sport/idrottspolitik/otto-drakenberg-stottas-av-norska-forbundet-efter-talet-om-hbtq-rattigheter, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Helsingborg, https://sv.wikipedia.org/wiki/Danska_fälttåget_i_Skåne_och_Blekinge_1709–1710, https://www.svt.se/kultur/hajpade-harry-potter-spelet-hogwarts-legacy-i-blasvader-kritik-fran-hbtq-rorelsen-jk-rowling-transpersoner, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/hemlosheten-okar-i-skelleftea-i-det-har-soprummet-bor-petter, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sa-blev-forbud-mot-samkonade-aktenskap-till-synes-en-hjartefraga-for-gula-vastarna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Snövit_och_sanningens_vansinne, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/de-ligger-bakom-erdogandockan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/idrottsman-erbjuds-presidentens-plan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/besvikelse-efter-fn-s-klimatkonferens-cop27, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/vaxande-oro-over-hard-grans-pa-nordirland, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-blodiga-anfall-mot-ghouta, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kritik-mot-oljenationernas-agerande-pa-klimatmotet-markligt, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/turkiet-tar-stallning-for-tvastatslosning-pa-cypern, https://sv.wikipedia.org/wiki/Operation_Snow_White, https://sv.wikipedia.org/wiki/Regering, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/officer-saboterade-sin-frus-fallskarm-ville-att-hon-skulle-do, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-cia-kande-till-putins-plan-redan-i-augusti, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-s-korrespondent-det-ligger-bakom-avspanningen-mellan-sydkorea-och-nordkorea, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fredssamtal-om-jemen-ska-hallas-i-sverige, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/leverantoren-coop-ar-hardast-drabbad

Synonymer till sabotera

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet sabotera följande synonymer: förstöra, spoliera och underminera.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ sabotage sabotera ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet sabotera som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "sabotera" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "sabotera" i ett större sammanhang.