I en mening

Använda plankträff i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet plankträff, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet plankträff i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "plankträff". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet plankträff kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är plankträffar, plankträffarna och plankträffen. Om du klickar på den böjning av ordet plankträff som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "plankträff" i meningar

Plankträff är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur plankträff kan användas i en mening.


  1. Johansson fick på en bra plankträff i sitt bästa hopp i andra omgången.


  2. Hoppet var underkänt och en besviken Thobias Montler gick fram till funktionären för att höra hur långt borta han var från en godkänd plankträff.


  3. I andra hoppet klämde Åskag i med 13,75, dock i för stark medvind +2,2 meter/sekund, och hade en betydligt bättre plankträff än i första omgången.


Källa: https://www.svt.se/sport/friidrott/em-1, https://www.svt.se/sport/friidrott/langdhoppsfinal, https://www.svt.se/sport/friidrott/maja

Exempel på användning av ordet "plankträffar" i meningar

Plankträffar är en böjningsform av ordet plankträff, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur plankträffar kan användas i en mening.


  1. Bakgrunden är att bedömningen av plankträffar, som tidigare var en funktionärs uppgift, sedan två år tillbaka har ersatts med video- och lasergranskning.


Källa: https://www.svt.se/sport/friidrott/uppropet-i-langdhoppsvarlden-kanns-som-vi-ar-helt-eniga

Exempel på användning av ordet "plankträffarna" i meningar

Plankträffarna är en böjningsform av ordet plankträff, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur plankträffarna kan användas i en mening.


  1. Efter skandalen med mätningen av Sagnias hopp ställde sig en funktionär vid plankan, så som man gjorde tidigare med en vit eller röd flagga, för att hålla koll på plankträffarna.


Källa: https://www.svt.se/sport/friidrott/jeng-efter-langdhoppsskandalen-i-diamond-leauge-gardsgardsfasoner

Exempel på användning av ordet "plankträffen" i meningar

Plankträffen är en böjningsform av ordet plankträff, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur plankträffen kan användas i en mening.


  1. Den nya tekniken mäter plankträffen från där ”foten upphör kontakt med plankan”.


Källa: https://www.svt.se/sport/friidrott/uppropet-i-langdhoppsvarlden-kanns-som-vi-ar-helt-eniga

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ planktonalger planlade ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet plankträff som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "plankträff" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "plankträff" i ett större sammanhang.