I en mening

Använda pirrar i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet pirrar, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet pirrar i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "pirrar".

Exempel på användning av ordet "pirrar" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet pirrar kan användas i en mening.


  1. Så det pirrar lite och jag är förväntansfull.  .


  2. Och trots att Bergqvist hade en väldigt framgångsrik karriär som höjdhoppare, med bland annat tre VM-guld, ett EM-guld och ett OS-brons, känner hon att det nu pirrar.


Källa: https://www.svt.se/sport/ishockey/ekman-larsson-om-tredjen-vill-inte-sta-i-vagen, https://www.svt.se/sport/friidrott/kajsa-bergqvist-debuterar-som-forbundskapten-i-finnkampen-lite-nervost

Synonymer till pirrar

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet pirrar följande synonymer: kittlar.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ pirr pirrig ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet pirrar som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "pirrar" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "pirrar" i ett större sammanhang.