I en mening

Använda passerad i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet passerad, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet passerad i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "passerad".

Exempel på användning av ordet "passerad" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet passerad kan användas i en mening.


 1. Men hon fick direkt se sig passerad av norskan Mina Fürst Holtmann.


 2. Ebba Andersson fick se sig passerad av Udnes Weng och slutade trea.


 3. Men på upploppet fick hon se sig besegrad och passerad av Nea Mattila.


 4. Trafikborgarrådet menar att bristningsgränsen både är nådd och passerad.


 5. Svenskan gick ut på sista varvet som tvåa men blev snart passerad av Lampic.


 6. Toppen är nu passerad, bedömer Elisabet Kopelman, USA-ekonom på storbanken SEB.


 7. Han var dock rejält trött på spurtvarvet och blev passerad av Norges Sturla Holm Lägreid.


 8. Anger drog hela loppet och blev passerad av Kläbo som vann och båda gick vidare till semi.


 9. Efter sjukdom och efterföljande hackande form blev Ida Dahl passerad av norskan Magni Smedås.


 10. Tiden då alla skulle stanna hemma när man kände av även det mildaste symptomen av covid-19 är passerad.


 11. Men sett till VM-guld är hon nu passerad av Jonna Sundling, som har dubbla guld från Oberstdorf 2021 och Planica i år.


 12. Faktum var att han blev passerad av Calle Halfvarsson, som till och med gick snabbare än Golberg från sista mellantiden in till mål.


 13. Totalt gjorde han 241 mål på 377 matcher för Liverpool, ett rekord som stod sig i över 30 år då han på 1960-talet blev passerad av Roger Hunt.


 14. Breens ledning var plötsligt nere till 0,5 sekunder efter att han också fått en ”däckexplosion” på sträcka 13 och på efterföljande sträckan fick han se sig passerad av Tänak.


 15. Breens ledning var plötsligt nere till 0,5 sekunder efter att han också fått en ”däcksexplosion” på sträcka 13 och på efterföljande sträckan fick han se sig passerad av Tänak.


 16. Gränsen är sedan länge passerad och att barn nu faller offer för gängens skjutningar bekräftar att Sverige befinner sig i djup kris” skriver partiledaren Nuamko Sabuni i ett inlägg på Facebook.


 17. Gränsen är sedan länge passerad och att barn nu faller offer för gängens skjutningar bekräftar att Sverige befinner sig i djup kris” skriver partiledaren Nyamko Sabuni i ett inlägg på Facebook.


Källa: https://www.svt.se/sport/alpint/skrallen-laurence-st-germain-vann-vm-slalomen-framfor-shiffrin, https://www.svt.se/sport/langdskidor/damernas-masstart, https://www.svt.se/sport/friidrott/moa-granats-jattelopp-helt-galet, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polistillstandska-kravas-for-att-hyra-ut-elsparkcyklar, https://www.svt.se/sport/skidskytte/skidskytten-lampic-tog-forsta-pallplatsen-trots-fem-bom, https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/ovantat-lag-inflation-i-usa, https://www.svt.se/sport/skidskytte/skidskytte-64, https://www.svt.se/sport/langdskidor/sprint-les-rousses-herrar, https://www.svt.se/sport/langdskidor/ski-classics-orsa-damer-12-km, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/smittskyddslakaren-om-de-nya-raden-du-far-kanna-efter, https://www.svt.se/sport/langdskidor/charlotte-kallas-stora-hyllning-till-jonna-sundling, https://www.svt.se/sport/langdskidor/norsk-dubbelseger-i-beitostolen-halfvarsson-tia-efter-stark-avslutning, https://sv.wikipedia.org/wiki/Gordon_Hodgson, https://www.svt.se/sport/rally/se-total-forstort-dack-skickar-lappi-i-snodriva, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/moderaterna-det-ar-ett-obeskrivligt-morker

Synonymer till passerad

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet passerad följande synonymer: gammalmodig.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ passera passerande ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet passerad som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "passerad" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "passerad" i ett större sammanhang.