I en mening

Använda outtröttlig i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet outtröttlig, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet outtröttlig i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "outtröttlig". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet outtröttlig kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är outtröttliga och outtröttligt. Om du klickar på den böjning av ordet outtröttlig som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "outtröttlig" i meningar

Outtröttlig är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur outtröttlig kan användas i en mening.


 1. Med outtröttlig lust har Diego bidragit till att rädda sin art från att utrotas.


 2. Det är en outtröttlig offensiv av regeringen i Syrien som möts av en kollektiv axelryckning.


 3. SVT:s team på plats, Niklas Sjögren och fotograf Vlada Cakic, bevittnar en outtröttlig räddningsinsats inför ett massivt pressuppbåd.Klockan är halv två på natten men det är fullt med folk här.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/viril-hundraaring-gar-i-pension-pa-avlagsen-o, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-kritik-mot-varldssamfundet-efter-manga-doda-i-syrien, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-s-team-utanfor-grottoppningen-alla-kampar-som-djur-har

Exempel på användning av ordet "outtröttliga" i meningar

Outtröttliga är en böjningsform av ordet outtröttlig, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur outtröttliga kan användas i en mening.


 1. Men Linné hade med sin outtröttliga arbetsinsats beskrivit samtliga arter efter ett systematiskt regelverk.


 2. Vi är evigt tacksamma för de outtröttliga ansträngningar hos dem som har letat efter honom under de här dagarna”.


 3. Jag vill tacka Bernie Sanders och hans anhängare för deras outtröttliga energi och passion, säger Biden om sin rival i segertalet, enligt TT.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_von_Linné, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/pojken-i-brunnen-funnen-dod, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/primarval-i-usa-352-delegater-star-pa-spel

Exempel på användning av ordet "outtröttligt" i meningar

Outtröttligt är en böjningsform av ordet outtröttlig, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur outtröttligt kan användas i en mening.


 1. I kvartsfinalen mot Holland jobbade Ljungberg outtröttligt över stora ytor.


 2. Smith främjade outtröttligt visionen om anglosaxarna som en symbol för frihet och gemensamt ansvar.


 3. Faller det dem aldrig in att ’svensk tur’ oftare är belöningen för träget arbete och outtröttligt slit än resultatet av ren tur?


 4. Macron tog samtidigt den förre presidenten Hollandes regering i försvar och menade att de har gjort ett outtröttligt arbete mot terrorismen i Frankrike.


 5. Trots ett outtröttligt medvetet arbete på formen och trots alla nybildningar både i fråga om ord och versmått, förlorar hans stil aldrig sin enkelhet och naturlighet.


 6. ”Vi är tacksamma för hjälpen från Sverige, vår skyddsmakt i Nordkorea, som outtröttligt har fört nödställda amerikanska medborgares talan i Nordkorea.”, skriver Julia Mason, talesperson för amerikanska UD. .


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Fredrik_Ljungberg, https://sv.wikipedia.org/wiki/Normandernas_erövring_av_England, http://www.las-en-bok.com/guldgravarna.pdf, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/macron-jag-har-forstaelse-for-er-ilska, https://sv.wikipedia.org/wiki/Gustaf_Fröding, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-tacksamma-for-sveriges-hjalp-i-nordkorea

Synonymer till outtröttlig

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet outtröttlig följande synonymer: enträgen och oförtruten.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ outtalat ouvertyr ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet outtröttlig som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "outtröttlig" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "outtröttlig" i ett större sammanhang.