I en mening

Använda oppositionellt i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet oppositionellt, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet oppositionellt i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "oppositionellt".

Exempel på användning av ordet "oppositionellt" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet oppositionellt kan användas i en mening.


  1. Den har inte mötts av något oppositionellt erkännande.


  2. Samtidigt kommer framtida oppositionellt arbete i Hongkong bli minst sagt svårt.


  3. Den syftar till att samla oppositionellt sinnade väljare bakom de kandidater i olika val som har störst möjlighet att konkurrera med maktpartiet Enade Ryssland.


  4. Lite drygt två år senare bröt sig gruppen Marxistisk vänster, efter en tids oppositionellt arbete, ur Arbetarförbundet Offensiv (numera Rättvisepartiet Socialisterna).


  5. Den syftar till att samla oppositionellt sinnade väljare bakom de kandidater i landets olika val som har störst möjlighet att konkurrera med maktpartiet Enade Ryssland.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgift-algeriets-president-avgar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/oppositionen-upplost-men-tycks-leva-vidare, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/navalnyj-har-forts-till-sjukhus, https://sv.wikipedia.org/wiki/Arbetarmakt, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/over-1000-frihetsberovade-efter-protester-mot-navalnyj-dom

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ oppositionell oppositionensledaren ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet oppositionellt som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "oppositionellt" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "oppositionellt" i ett större sammanhang.