I en mening

Använda öppet hus i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till frasen öppet hus, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda frasen öppet hus i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "öppet hus".

Exempel på användning av frasen "öppet hus" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur frasen öppet hus kan användas i en mening.


  1. I år höll även räddningstjänsten öppet hus.


  2. I Umeå var det Umeå sameförening, Såhkie, som hade öppet hus på Tráhppie.


  3. Det var avsett som ett öppet hus för församlingsborna — ett slags allaktivitetshus.


  4. EU-kontoren har öppet hus och Sverige är första gången med i satsningen Mitt Europa.


  5. SOS Alarm i Kronoberg, Kalmar och Blekinges län uppmärksammade dagen med öppet hus, där allmänheten fick se hur blåljuspersonalen jobbar.


  6. Det fanns öppet hus på båda orterna och i Kallvattenkuren i Brunnsparken visades flera av årets fynd upp från Västra Vång, Hagbards källare och skeppet Gribshunden.


  7. Larssons bageri; öppet hus i Bystugan i Kungsgården med olika aktiviteter; utflykt till det gamla, nu pittoreska fiskeläget Skärså vid Norralakusten, samt avslutning med bygdefest på bygdegården Altorp.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/raddningstjansten-i-nybro-hade-oppet-hus-under-julskyltning, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/rekordmanga-firade-samernas-nationaldag-pa-trahppie-i-umea, https://sv.wikipedia.org/wiki/Göteborgs_Carl_Johans_församling, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/darfor-flaggar-vi-for-europa-i-dag, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/112-dagen-i-vaxjo, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/fina-fynd-visades-upp-under-arkeologidagen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Norrala_kungsgård

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ öppet fält öppet vatten ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för frasen öppet hus som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "öppet hus" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "öppet hus" i ett större sammanhang.