I en mening

Använda omväxling i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet omväxling, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet omväxling i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "omväxling".

Exempel på användning av ordet "omväxling" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet omväxling kan användas i en mening.


  1. Henrik tyckte att det var en skön omväxling efter det stormiga äktenskapet med Anne.


  2. Nu bjöds alltså Ukrainare på skridskois, sparkåkning och korvgrillning, som omväxling till studierna.


  3. Senare förklarade Jolie att filmen var en skön omväxling efter den emotionellt jobbiga rollen som Lisa Rowe.


  4. I Israel kan den turist som vill ha omväxling från bad och sevärdheter anmäla sig till en snabbkurs i terrorbekämpning för nybörjare.


  5. Båda byarna har dessutom väldigt trevliga restauranger som man kan prova på som omväxling till Agios Nikitas minst lika trevliga restauranger.


  6. Om man vill ha lite omväxling från stranden finns möjlighet att åka go-cart, dock är det tyvärr tomt på andra aktiviteter som tex vattensporter.


  7. Som omväxling kan han skicka fisk av mindre värde till Stockholm: strömming och gäddor, bernfisk (torkad långa eller torsk importerad från Norge), rockor, lax, nejonögon och torrfisk.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Jane_Seymour, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/ukrainare-pa-hal-is, https://sv.wikipedia.org/wiki/Angelina_Jolie, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/terrorturism, https://xn--resml-pra.com/grekland/oar/lefkas, https://xn--resml-pra.com/grekland/oar/kreta, https://sv.wikipedia.org/wiki/Lasse_Olsson

Synonymer till omväxling

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet omväxling följande synonymer: byte, förändring, ombyte och variation.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ omväxlande omvårdnad ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet omväxling som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "omväxling" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "omväxling" i ett större sammanhang.