I en mening

Använda ombildning i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet ombildning, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet ombildning i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "ombildning". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet ombildning kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är ombildningen. Om du klickar på den böjning av ordet ombildning som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "ombildning" i meningar

Ombildning är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur ombildning kan användas i en mening.


  1. Det är en ombildning med några minus och några plus och det går någorlunda jämnt ut, säger Erik Holstein, politisk kommentator på sajten Altinget, till Ritzau.


  2. Hollands kommunistiska parti (nederländska: Communistische Partij Holland, CPH) var ett politiskt parti i Nederländerna, bildat 1919 som en ombildning av det Socialdemokratiska Partiet (SDP).


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/affarsman-kand-fran-tv-tar-plats-i-regering, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hollands_kommunistiska_parti

Exempel på användning av ordet "ombildningen" i meningar

Ombildningen är en böjningsform av ordet ombildning, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur ombildningen kan användas i en mening.


  1. Frågorna, som gällde ombildningen av landets regering, lämnade Prayuth Chan-ocha utan svar.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/thailandsk-politiker-sprutade-ner-journalister

Synonymer till ombildning

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet ombildning följande synonymer: förändring och omdaning.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ ombildats omblandning ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet ombildning som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "ombildning" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "ombildning" i ett större sammanhang.