I en mening

Använda ökenområde i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet ökenområde, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet ökenområde i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "ökenområde". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet ökenområde kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är ökenområden, ökenområdena och ökenområdet. Om du klickar på den böjning av ordet ökenområde som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "ökenområde" i meningar

Ökenområde är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur ökenområde kan användas i en mening.


 1. Upptäckten gjordes vid Nascalinjerna, ett ökenområde i Peru där ett stort antal geoglyfer påträffats.


 2. Sahara är med sina cirka 8 600 000 kvadratkilometer jordens största ökenområde utanför de båda polarområdena.


 3. Men hans plan lär ha varit att ta sig hela vägen genom ett ödsligt och vidsträckt ökenområde tvärs över den australiska kontinenten till Perth på västkusten.


 4. Sahara (arabiska: الصحراء الكبرى, aṣ-ṣaḥrā' al-kubra, "Den största öknen") är ett ökenområde i Nordafrika ungefär mellan femtonde och trettionde nordliga breddgraderna.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stadade-berget-upptackte-2000-ar-gammal-katt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sahara, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/12-aring-korde-130-mil-ville-korsa-australien

Exempel på användning av ordet "ökenområden" i meningar

Ökenområden är en böjningsform av ordet ökenområde, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur ökenområden kan användas i en mening.


 1. Antingen slår de läger upp i bergen eller långt ute i ökenområden.


 2. De trivs i klippiga områden men finns även på prärien, i tajgaartade regioner och i ökenområden samt regnskogar.


 3. Som namnet antyder förekommer den i den sydamerikanska pampasslätten samt i ökenområden och låga bergsregioner av Sydamerika.


 4. Inom iransk zoroastrisk tradition byggdes tornen på kullar eller låga berg, vanligtvis i ökenområden långt från tätbefolkade områden.


 5. Men sovande IS-celler har fortsatt att vara aktiva i bergiga ökenområden, där de går till attack mot säkerhetsstyrkor eller statlig infrastruktur.


 6. Sedan IS territoriella drömmar krossades har flygangrepp och markstrider gjort att terrorgruppens fästen numera främst finns i vidsträckta ökenområden i Irak och Syrien.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/risken-for-attacker-i-europa-okar-nar-is-trycks-tillbaka-i-mellanostern, https://sv.wikipedia.org/wiki/Puma, https://sv.wikipedia.org/wiki/Pampasräv, https://sv.wikipedia.org/wiki/Tystnadens_torn, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/minst-tre-doda-efter-sprangdad-i-irak, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/runt-100-svenska-is-krigare-kvar-i-oknen

Exempel på användning av ordet "ökenområdena" i meningar

Ökenområdena är en böjningsform av ordet ökenområde, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur ökenområdena kan användas i en mening.


 1. Redan har vi påträffat 34 döda i ökenområdena utanför Falfurrias.


 2. Santa Ana-vindar är starka, mycket varma och torra vindar som blåser från ökenområdena i öst mot kusten.


 3. UD avråder även från icke nödvändiga resor till södra Sinai, samt ökenområdena väster om Nildalen och Nildeltat.


 4. Individerna i de sydvästra ökenområdena har den ljusaste pälsen, medan de i norra skogsområdena har den mörkaste.


 5. I de lågtliggande delarna av de centrala ökenområdena är årsnederbörden mindre än 50 millimeter, längst i öst mindre än 5 millimeter.


 6. Andra habitat där familjen förekommer är savann och mangrove, och den marklevande skatlärkan förekommer i de flesta typer av habitat i Australien förutom de torrare ökenområdena.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-tar-sig-migranter-over-fran-mexiko-till-texas, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kalifornien-branderna-syns-tydligt-fran-rymden, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-turistbuss-i-egypten-sprangd, https://sv.wikipedia.org/wiki/Rödlo, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sahara, https://sv.wikipedia.org/wiki/Monarker

Exempel på användning av ordet "ökenområdet" i meningar

Ökenområdet är en böjningsform av ordet ökenområde, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur ökenområdet kan användas i en mening.


 1. Det egentliga ökenområdet avgränsas av stäpper med vinterregn i norr och av stäpper med sommarregn i söder.


 2. Nu har över 200 forskare och entusiaster från 25 olika länder samlats i ökenområdet i Dhofar, Oman, på den Arabiska halvön.


 3. Beskedet kom vid lunchtid under torsdagen, dock ska striderna mot IS fortfarande pågå i delar av ökenområdet, enligt den syriska armén.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sahara, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-testar-man-livet-pa-mars-mitt-i-oknen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/syriens-arme-sista-is-fastet-har-fallit

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ ökenlandskap ökenplaneten ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet ökenområde som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "ökenområde" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "ökenområde" i ett större sammanhang.