I en mening

Använda ogiltig i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet ogiltig, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet ogiltig i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "ogiltig". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet ogiltig kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är ogiltiga och ogiltigt. Om du klickar på den böjning av ordet ogiltig som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "ogiltig" i meningar

Ogiltig är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur ogiltig kan användas i en mening.


 1. Idrottens skiljedomstol Cas gav dem dock rätt i att diskvalificeringen var ogiltig.


 2. Uppgick antalet namn inte till samma som antalet ledamöter (26) ansågs valsedeln ogiltig.


 3. Denna beskrivning saknar angiven typ och är därför ogiltig enligt ICN artiklarna 40.1 och 40.3.


 4. Den andra lösningen är uppenbarligen ogiltig, då φ är en kvot mellan längder och måste vara positiv.


 5. Den första utgåvan blev ogiltig 1926, medan den andra utgåvan formellt sett var giltig ända fram till 1999.


 6. Påven hävdade därför att rättegången var ogiltig, och att han vägrade lägga sin lagliga rätt i händerna på en sådan.


 7. EU-kommissionen anser att omröstningen är ogiltig men säger samtidigt att det är en intern angelägenhet för Spanien.


 8. Rätten i Johannesburg anser att lagen som förbjuder cannabisbruk i privata sammanhang är grundlagsvidrig och därmed ogiltig.


 9. Förra utgåvan (1984), som sedan 28 januari 2008 är ogiltig, porträtterar poeten och författaren Aasmund Olavsson Vinje (1818-1879).


 10. Madrid har ju hela tiden sagt att denna folkomröstning strider mot landets författning och att den därför är såväl olaglig som ogiltig.


 11. Clifford har även stämt Trump för ogiltigt avtal, för vad hon anser är en ogiltig uppgörelse för att hon skulle hålla tyst om den påstådda relationen.


 12. Han sände sin sekreterare William Knight till Rom för att plädera för att Julius II:s bulla anskaffades genom lurendrejeri, och därigenom var ogiltig.


 13. Folkomröstningen är ogiltig om färre än 50 procent av befolkningen röstar, men den är också bara rådgivande vilket innebär att parlamentet kan rösta igenom avtalet ändå.


 14. Materialet var sannolikt tänkt att användas under Kataloniens självständighetsomröstning som är planerad att genomföras på söndag men som förklarats ogiltig av Spaniens konstitutionella domstol.


Källa: https://www.svt.se/sport/boxning/boxare-protesterar-utanfor-iok-s-hogkvarter, https://sv.wikipedia.org/wiki/Helsingborgs_stadskommuns_politiska_historia, https://sv.wikipedia.org/wiki/Suillellus_caucasicus, https://sv.wikipedia.org/wiki/Gyllene_snittet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Norska_sedlar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Alexander_III_(påve), https://www.svt.se/nyheter/utrikes/spaniens-kris-ger-eko-i-hela-eu, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sydafrika-legaliserar-cannabis-for-eget-bruk, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-nyheters-utsande-kataloniens-sjalvstandighet-langt-borta, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ex-porrstjarnan-stephanie-clifford-ska-betala-miljoner-till-trump, https://sv.wikipedia.org/wiki/Henrik_VIII_av_England, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/makedoniens-president-kritiserar-vast-for-inblandning-i-namnbytet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/spansk-polis-beslagtar-ytterligare-valsedlar-i-katalonien

Exempel på användning av ordet "ogiltiga" i meningar

Ogiltiga är en böjningsform av ordet ogiltig, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur ogiltiga kan användas i en mening.


 1. Röster som kommer in efter den 3 november är ogiltiga.


 2. Korrupta eller ogiltiga transaktioner nekas av ärliga klienter.


 3. Planen var att alla existerande inmutningar skulle förklaras ogiltiga.


 4. De anklagas för att ha gett väljare med ogiltiga valsedlar en chans att rösta om.


 5. Singers beskrivningar gjordes dock på tyska vilket gör dem ogiltiga enligt ICN artikel 39.1.


 6. Huvudregel är att avtal som den underårige ingått utan tillåtelse av förmyndare blir ogiltiga.


 7. I den härvan misstänks ett tio tal personer för att ha tvättat pengar för mångmiljonbelopp och beviljat ogiltiga lån.


 8. Redan under förra året noterade vi en minskning av den ogiltiga frånvaro, och den trenden har fortsatt, säger Peter Engberg.


 9. FN:s säkerhetsråd har röstat om en resolution med innebörden att alla beslut om Jerusalems status är ogiltiga och måste upphävas.


 10. I måndags röstade FN:s säkerhetsråd om en resolution med innebörden att alla beslut om Jerusalems status är ogiltiga och måste upphävas.


 11. Allmänna reklamationsnämnden, ARN, har nu slagit fast att avtalen är ogiltiga kunderna borde förstått att det var för bra för att vara sant.


 12. Enligt Aftonbladet har man samarbetat med en högt uppsatt person i Södertäljenätverket för att bland annat få igenom fastighetsaffärer och ogiltiga lån.


 13. Obama uppmanade alla att förtidsrösta och för att undvika ogiltiga röster förklarade han hur man rent tekniskt gör för att lämna in sin valsedel på korrekt sätt.


 14. Om man har ett valdeltagande på 50–60 procent, och så är en del röster på partier som inte klarar 5-procentsspärren, plus ogiltiga valsedlar, de räknas också bort.


 15. Huvudutmanaren Raila Odinga drog tillbaka sin kandidatur i går, då han anser att valkommissionen inte genomfört nödvändiga reformer efter det ogiltiga valet i augusti.


 16. Spelaren har därefter krävs spelbolagen på ersättning bla med påståenden om att avtalen om spel var ogiltiga och att bolagen i strid mot lag utnyttjat hans spelberoende.


 17. Kammarkollegiet yrkar nu på att Jönköpings tingsrätt ska förklara handlingarna ogiltiga som testamenten och att arvet på 4,2 miljoner kronor ska tillfalla Allmänna arvsfonden.


 18. Trumps beslut har fördömts av flera världsledare och i torsdags röstade FN:s generalförsamling igenom en resolution med innebörden att alla beslut om Jerusalems status är ogiltiga och måste upphävas.


Källa: , https://sv.wikipedia.org/wiki/Bitcoin, http://www.las-en-bok.com/guldgravarna.pdf, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-ar-trumps-rattsliga, https://sv.wikipedia.org/wiki/Suillellus_caucasicus, https://sv.wikipedia.org/wiki/Underårig_enligt_svensk_lag, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/knarklakare-atalas-det-fanns-risk-att-flera-patienter-skulle-ha-dott-av-overdoser, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/pandemin-har-bidraget-till-farre-skolkare, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/vantat-usa-veto-om-jerusalem, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-rostar-ni-emot-oss-tar-vi-bort-stod, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/kunderna-forlorar-skelleftea-krafts-rekordrea-pa-el-var-ogiltig, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/ytligare-ett-tio-tal-misstankta-i-fastighetsharva, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/obama-pa-kampanjmote-ta-inget-for-givet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryska-valet-inte-spannande-forran-efterat, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/oroligheter-och-skjutna-pa-gatorna-i-kenya, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/spelberoendes-riksforbund-om-betssondomen-vantad--vvj86g, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/kammarkollegiet-tar-strid-for-miljonarv-till-politiskt-parti, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/guatemala-flyttar-sin-ambassad-till-jerusalem

Exempel på användning av ordet "ogiltigt" i meningar

Ogiltigt är en böjningsform av ordet ogiltig, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur ogiltigt kan användas i en mening.


 1. Valet förklarades senare ogiltigt, varpå han omvaldes 1874.


 2. Om avtal blir ogiltigt ska var och en återlämna vad han mottagit.


 3. Detta skulle ha inneburit att hennes äktenskap med kungen varit ogiltigt.


 4. Den 9 juli antog parlamentet ett beslut som sade att äktenskapet var ogiltigt.


 5. Den panamerikanska samarbetsorganisationen OAS har förklarat presidentskapet ogiltigt.


 6. Key: p = giltigt; x = ogiltigt; NM = ingen notering; T = oavgjort; DNS = Startade inte.


 7. Den 25 anlände dock en deputation som underrättade henne om att äktenskapet var ogiltigt.


 8. Men en tjuvstart innebar att loppet var ogiltigt något som flera simmare inte uppfattade.


 9. Detta bestreds av Olling, men 1938 fastställde Svea Hovrätt det tidigare testamentet ogiltigt.


 10. Men Leif hävdar att domslutet mot honom är ogiltigt och att någon har förfalskat hans signatur.


 11. Äktenskapsförord som utan förmyndarens samtycke slutits då part var underårig har ansetts vara ogiltigt.


 12. Katarinas äktenskap med Henrik VIII förklarades ogiltigt 1533 och han gifte sig istället med Anne Boleyn.


 13. Efter ogiltigt i första och 13,67 i andra hade hon pressen på sig för att nå lördagens final (17.50 svensk tid).


 14. Samma år äktade han lady Essex, vilken för hans skull sökt och lyckats få sitt förra äktenskap förklarat ogiltigt.


 15. Så sent som i går sa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov: ”Sista ordet är sagt avtalet är ogiltigt om sex månader”.


 16. Domstolen kan besluta att de påstått korrupta kampanjpengarna gör valet 2014 då Temer valdes till vicepresident ogiltigt.


 17. 90 procent ville då bryta sig loss från Spanien, men efter att valresultatet förklarats ogiltigt utbröt kaosartade scener.


 18. Natten före avrättningen förklarade han att Henriks äktenskap med Anne hade varit ogiltigt, precis som det med Katarina hade varit.


 19. Domstolen hade kunnat besluta att de påstått korrupta kampanjpengarna gjorde valet 2014 då Temer valdes till vicepresident ogiltigt.


 20. Men då Donald Trump personligen inte skrev under samma avtal, menar nu Clifford och hennes advokat att det är ogiltigt och bör hävas.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Louis_Riel, https://sv.wikipedia.org/wiki/Underårig_enligt_svensk_lag, https://sv.wikipedia.org/wiki/Katarina_Howard, https://sv.wikipedia.org/wiki/Anna_av_Kleve, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/venezuela-s-president-maduro-firar-andra-perioden-som-president-och-krisen-forvarras, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kulstötning_för_herrar_i_friidrott_vid_olympiska_sommarspelen_1972, https://www.svt.se/sport/simning/se-uppmarksammade-tjuvstarten-i-finalen-en-skandal, https://sv.wikipedia.org/wiki/Franz_Engelke, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/leif-vagrar-att-flytta-fran-villa-kassman-trots-tingsrattsdom, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jane_Seymour, https://www.svt.se/sport/friidrott/askag-tangerade-personrekordet-i-kvalet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Robert_Carr,_1:e_earl_av_Somerset, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryssland-berett-att-forhandla-om-nytt-nedrustningsavtal-med-usa, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/harvan-kring-temer-vaxer, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/separatismen-i-katalonien-pa-60-sekunder, https://sv.wikipedia.org/wiki/Anne_Boleyn, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/oenig-domstol-beslutade-till-temers-fordel, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tre-rattsprocesser-kring-donald-trumps-affarer

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ ogillat ogiltigförklara ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet ogiltig som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "ogiltig" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "ogiltig" i ett större sammanhang.